Politie Amsterdam-Amstelland

Scholier gewond na vechtpartij / Pieter Calandlaan (05/03/08)

Een 15-jarige jongen is woensdagmiddag rond 11.45 uur gewond geraakt bij een vechtpartij op een school aan de Pieter Calandlaan. Twee leerlingen kregen een woordenwisseling, waarbij één van de jongens, eveneens een vijftienjarige scholier, een kopstoot uitdeelde. Het slachtoffer verloor zijn bewustzijn en werd door personeel van het traumateam behandeld en naar een ziekenhuis vervoerd. Rechercheurs van wijkteam Meer en Vaart stellen een onderzoek in. Mislukte overval juwelier in West / Jan Evertsenstraat (05/03/08)

Op een juwelier aan de Jan Evertsenstraat is vanochtend een mislukte overval gepleegd. Rond halfelf kwamen twee mannen bij de zaak. Ze sloegen met een moker een ruit van het pand in. Bij het zien van een politieagent te voet, vluchtten zij de winkel uit. Het tweetal ging ervandoor op een gereedstaande scooter. Deze werd enige tijd later aangetroffen op de Van Rensselaerstraat. Rechercheurs van het Overvallenteam van district West onderzoeken de zaak verder en roepen getuigen op zich te melden bij de politie via: 09 00 88 44 Joyrider veroorzaakt aanrijding / Danzigerbocht (05/03/08)

En 19 jarige Amsterdammer heeft met de auto van de vader van zijn vriendin op dinsdagmiddag 4 maart om vijf uur, een aanrijding veroorzaakt op de Danzigerbocht. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Beide voertuigen liepen zware schade op.

De jongen reed in de auto zonder dat de eigenaar dat wist. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en reed frontaal tegen een tegemoetkomende bus. Er raakte niemand gewond.

Straatrover aangehouden / Oudezijds Achterburgwal (05/03/08)

Na een straatroof op de Ouderzijds Achterburgwal heeft de politie woensdagmorgen een 44-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal uit een tas van een 38-jarige vrouw in de nacht van zaterdag 26 januari op zondag 27 januari.

Het slachtoffer liep op de Ouderzijds Achterburgwal en merkte plotseling dat haar telefoon en portemonnee uit haar tas waren ontvreemd. Een vriend van de vrouw rende achter de dader aan. Hij werd door de man bedreigd met een mes. Na technisch en tactisch onderzoek van rechercheurs van Bureau Opsporing van district Centrum kon de rover worden achterhaald en vanochtend worden aangehouden.