Gemeente Haren

Green Wheels in Haren

05/03/2008

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken bekend, dat zij hebben besloten een parkeervak aan het Stationsplein aan de openbaarheid te onttrekken en toe te wijzen aan Green Wheels.

Het gaat om één van de vier parkeerplaatsen die op dit moment zijn gereserveerd voor kort parkeren (maximaal een half uur). Voor deze parkeerplaats is gekozen, omdat het voor Green Wheels van belang is dat de auto vanuit het station direct zichtbaar is. Het parkeervak wordt aan de openbaarheid onttrokken en voorzien van het bord E4 (parkeergelegenheid) met als onderbord `Uitsluitend Autodate'.

Binnenkort kunt u dus ook in de gemeente Haren gebruik maken van een auto van Green Wheels. Wij ondersteunen het Green Wheels-concept, omdat door het concept het aantal autoverplaatsingen en het aantal gereden autokilometers in de gemeente zal afnemen. Een afname van de automobiliteit zorgt ervoor dat de uitstoot van schadelijke emissies afneemt, en dit heeft weer een positief effect op de leefbaarheid in de gemeente. Daarnaast blijkt door het Green Wheels-concept het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer toe te nemen.

Het verkeersbesluit is genomen op grond van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW).

Bezwaar

Het verkeersbesluit, inclusief een situatietekening, ligt vanaf heden ter inzage bij de receptie van Publiekszaken. Indien u tegen het besluit bezwaar heeft kunt u binnen zes weken na publicatie van deze tekst een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Haren, Postbus 21, 9750 AA Haren.