Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - politie onderzoekt ernstige mishandeling        |
De politie Zutphen onderzoekt de ernstige mishandeling van een 36-jarige Zutphenaar. Het incident deed zich woensdagochtend 5 maart voor in de Dwarsstraat in Zutphen. In verband hiermee werden even na het middaguur twee Apeldoorners in hun woonplaats aangehouden. Eén van hen wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident en blijft voorlopig ingesloten voor verhoor.

De politie kreeg rond 11.10 uur via een getuige een melding dat een bewoner aan de Dwarsstraat in Zutphen kort daarvoor door twee mannen in elkaar was geslagen. Ze waren in een groene bestelbus weggereden en via de regionale meldkamer in Apeldoorn werden de omliggende politiekorpsen op de hoogte gesteld. Naast het signalement van de auto was er ook een goed signalement van de betrokkenen gegeven.

Agenten gingen direct naar de opgegeven locatie en troffen hier de mishandelde man aan. Hij had behoorlijke klappen opgelopen en naast een hoofdwond had hij de nodige kneuzingen. Uit een eerste onderzoek blijkt dat er kennelijk een zakelijk geschil aan de vechtpartij ten grondslag ligt.

Terwijl de agenten het slachtoffer en getuigen aan het horen waren, kregen zij de melding dat agenten in Apeldoorn een busje met twee inzittenden hadden aangetroffen. Het busje en één van de inzittenden kwamen sterk overeen met de omschrijving gegeven in de Zutphense zaak.

Beide mannen zijn aangehouden en de 22-jarige Apeldoorner zou bij de vechtpartij betrokken zijn geweest. Van zijn plaatsgenoot wordt een verklaring opgenomen en het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet. Op dit moment vindt er een buurtonderzoek in wijk de Hooven plaats.

Eventuele getuigen wordt verzocht contact met de politie Zutphen op te nemen via 0900 - 8844.

Einde bericht

---- --