Gemeente Soest

Nieuwe website Hart van de Heuvelrug

Datum: 05/03/2008

Het programma Hart van de Heuvelrug, een samenwerkingsverband van 17 partijen waaronder de gemeenten Soest, Zeist en provincie Utrecht heeft een nieuwe website. Op www.hartvandeheuvelrug.nl krijgen bezoekers informatie over de 25 verschillende projecten en de deelnemende partners.

Met de nieuwe website willen de initiatiefnemers de inwoners van het gebied Zeist, Soest en Amersfoort laten zien hoe de ruimtelijke ontwikkelingen in dit deel van de Heuvelrug zich voltrekken. Met Hart van de Heuvelrug beogen de 17 partijen de kwaliteit van het gebied te vergroten. Dit kan door de natuur en de natuurlijke verbindingen in het gebied te versterken en tegelijkertijd locaties voor woningbouw en bedrijventerreinen in het gebied een goede plek te geven.

Enkele projecten uit het programma Hart van de Heuvelrug zijn de verplaatsingen van zorginstellingen in Soesterberg en den Dolder, de sloop van het Kodakterrein in Soestduinen, de aanleg van vijf ecoducten, de ontmanteling van defensieterreinen en de herinrichting van de vliegbasis Soesterberg.

Het programmabureau Hart van de Heuvelrug dat namens de 17 partijen de projecten coördineert, geeft ook maandelijks een digitale nieuwsbrief uit. Belangstellenden kunnen zich hiervoor via de website opgeven.

.