ICT-ers zetten zich in voor 300.000 kindsoldaten

05/03/2008 14:54

E'liantie

Den Haag - In 1999 heeft de stichting AYO op verzoek van de coalitie "stop gebruik kindsoldaten" de website www.kindsoldaten.nl gebouwd om ook in Nederland blijvende aandacht te vragen voor de circa 300.000 kindsoldaten die wereldwijd worden ingezet in gewapende conflicten en oorlogen. De afgelopen jaren is het niet gelukt de website actueel te houden, de site heeft nog altijd een hoog bezoekersaantal maar is hopeloos verouderd.

Daar komt nu verandering in. Jeroen Diederik en Maurice Blanken van het Haagsche ICT detacheringsburo Eliantie gaan de site adopteren, wat er op neer komt dat de medewerkers van Eliantie, in samenwerking met AYO een nieuwe website gaan bouwen, onderhouden en actueel gaan houden. Doelstelling; aandacht vragen voor- en hulp bieden aan alle kindsoldaten in de wereld.

Eliantie bestaat sinds 1989 en heeft zichzelf in 2007 op een geheel eigen wijze op de Nederlandse ICT kaart gezet door als relatief kleine ICT detacheerder de prestigieuze Computableprijs van "Beste ICT-detacheerder van 2007" te winnen. Mede door deze prijs groeit Eliantie als kool en is haar naamsbekendheid ongekend hoog. Eliantie scoorde in 2007 goed middels een uniek concept om haar medewerkers deel te laten nemen aan vitaliteitsclinics die gegeven worden door oud wereldkampioen boksen Regilio Tuur. De vitaliteitsclinics hebben zeker een bijdrage geleverd aan het winnen van de Computable Award.

Eliantie is al jaren sponsor van verschillende goede doelen welke allemaal te maken hebben met kinderen. Een deel van het uurtarief van de medewerkers van Eliantie wordt hiervoor gereserveerd. Tot op heden hebben wij altijd alleen een financiële bijdrage geleverd aan goede doelen zoals de Clini Clowns, Warchild, Kika, Villa pardoes, SOS kinderdorpen en Jantje beton maar via de adoptie van de website www.kindsoldaten.nl kunnen we ons ook echt gaan inzetten voor kinderen in nood. Kinderen hebben de toekomst is de sterke gedachte binnen Eliantie. Naast het adopteren van de site gaan we de stichting AYO ook helpen met het organiseren van een aantal benefietconcerten welke 12-13 en 14 februari 2009 worden gehouden. 12 februari 2009 is het de dag van de rode hand, deze dag staat wereldwijd in het teken van kindsoldaten. Tijdens deze concerten zal de Mis van de vrede (Armed men, A mass for Peace) van Karl Jenkins in het hoofdprogramma te beluisteren zijn. Dit concert zal waarschijnlijk live te zien zijn op televisie.

In het najaar van 2009 zal Eliantie in het kader van haar 20-jarige bestaan een expeditie organiseren om de Mont Blanc te beklimmen, deze expeditie wordt tevens gekoppeld aan het fenomeen kindsoldaten. De medewerkers van Eliantie gaan binnenkort in training voor deze zeer zware beproeving.

Over E'liantie:
E'liantie IT Professionals is sinds 1989 actief in Nederland. Het bedrijf opereert zelfstandig en richt zich op detachering en recruitment binnen de ICT sector. Eliantie mag zich de beste ICT detacheerder van 2007 noemen. In 2007 boekte het bedrijf een recordomzet van bijna 5 miljoen euro met een winstmarge van ruim 12%. Deze prachtige cijfers geven Eliantie de ruimte zich ook in te zetten voor kinderen en kindsoldaten. Op de klantenlijst staan onder meer Heineken, Van Oord, Boskalis, European Patent Office, ABN, Arboned, Mexx en NOB.





http://www.kindsoldaten.nl