Politie Kennemerland

Nieuwsberichten woensdag 5 maart

Regio, 05-03-2008

Fietsster aangereden

NIEUW VENNEP, 5 maart. - De politie heeft geassisteerd bij een aanrijding op de kruising Lucas Bolstraat / Operaweg. Rond 08.20 uur reed een 69-jarige vrouw met haar auto over deze kruising. Zij zag een van rechts komende fietsster over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De fietsster, een 36-jarige vrouw uit Nieuw Vennep, raakte hierbij gewond aan haar linkerbeen,-arm en nek. Ze is vervoerd naar een ziekenhuis.

Bestuurder op bijrijdersstoel

ZWANENBURG, 5 maart. - Surveillerende agenten hebben rond 01.20 uur een 23-jarige man uit Zwanenburg aangehouden. De man reed met zijn auto op de Dennenlaan, zag de agenten en parkeerde zijn auto. Vervolgens stapte er niemand uit de auto. De agenten zagen in de auto alleen iemand op de bijrijdersstoel zitten. Deze beweerde dat hij niet gereden had, maar een vriend die net was uitgestapt. De agenten roken een duidelijke alcohollucht en vermoedden dat de man, door van stoel te wisselen, onder een eventuele boete uit wilde komen. De man werd aangehouden. Hij bleek inderdaad teveel gedronken te hebben (545 ugl /
1,26 promille). Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Scooterdief aangehouden door politiehond

HOOFDDORP, 4 maart. - Surveillerende agenten hebben rond 21.00 uur een 16-jarige Hoofddorper aangehouden. De agenten zagen de jongen met een geheel gestripte scooter lopen in het Arnolduspark. De jongen bleek geen legitimatie op zak te hebben. Hierop wilden de agenten de jongeman aanhouden, maar hij ging er rennend vandoor. In eerste instantie wist hij de politie af te schudden, maar de inzet van een politiehond was hem te machtig. De hond trof de verdachte aan in een tuin aan de Sem Dresdenlaan. De jongen liep hierbij een oppervlakkige bijtwond op. Hij is, na een nachtje op het politiebureau met een proces-verbaal op zak, overgedragen aan zijn vader.

Jongen vernielt autolamp

BLOEMENDAAL, 4 maart. - De politie heeft rond 21.00 uur een 17-jarige Bloemendaler aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht op de Midden Duin en Daalseweg een autolamp te hebben vernield. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanrijding onder invloed alcohol

HALFWEG, 4 maart. - De politie heeft omstreeks 20.30 uur een 36-jarige vrouw uit Hoofddorp aangehouden. Vermoed wordt dat zij onder de invloed van alcohol (435 ugl / 1,0 promille) een aanrijding heeft veroorzaakt op de kruising Oranje Nassaustraat / Julianastraat. De vrouw reed met haar personenauto vermoedelijk door rood, waardoor zij tegen de personenauto van een 37-jarige vrouw uit Amsterdam aanreed. Laatstgenoemde raakte lichtgewond aan haar knie. Tegen de Hoofddorpse vrouw is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Chocoladediefjes aangehouden

IJMUIDEN, 4 maart. - Oplettend personeel van een supermarkt aan de Planetenweg heeft twee 13-jarige meisjes uit Velserbroek en IJmuiden aangehouden. Ze werden rond 16.30 uur betrapt op de diefstal van een reep chocolade. Het tweetal is overgedragen aan de politie. De twee kunnen een taakstraf van Bureau Halt tegemoet zien. De politie heeft de ouders van de meiden geïnformeerd.

Exen ruziën op school

HAARLEM, 4 maart. - De politie heeft rond 12.30 uur een 19- en een 20-jarige Haarlemmer aangehouden in een school aan de Garenkokerskade. De 20-jarige verdachte was, samen met een vriend, op deze school verhaal komen halen bij zijn ex-vriendin. Zij had onlangs de relatie verbroken. De politie werd gewaarschuwd en trad bemiddelend op. De twee jongens weigerden echter het pand te verlaten, waarop zij werden aangehouden. Er is proces-verbaal tegen beiden opgemaakt.

Man steelt van werkgever

OUDE MEER, 4 maart. - De politie heeft omstreeks 09.45 uur een 19-jarige Amsterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht een dvd-brander te hebben willen stelen van zijn werkgever. Hij werd echter betrapt door een collega. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.