Siemens

Persbericht

0803. 017b

Den Haag, woensdag 5 maart 2008

Het beste van twee werelden:

Nieuwe hybride IP-camera's van Siemens

Siemens Building Technologies heeft een serie 'true security' hybride IP-camera's geïntroduceerd. Er zijn drie uitvoeringen: 'kleur', 'dag/nacht' en 'dag/nacht met wide dynamic'. Wat de compressie-standaard betreft, kan men kiezen tussen MJPEG en MPEG4. Beide opties zijn in elk type camera aanwezig. Hetgeen de flexibiliteit verhoogt en de keuze voor de installateur vergemakkelijkt. Daarmee biedt de nieuwe serie voor elke toepassing de juiste camera.

De IP-camera's, die gebruik maken van hybride technologie, bieden het beste van zowel de analoge als de digitale techniek. Ze hebben een standaard analoge aansluiting voor traditionele CCTV-systemen en een Ethernet-connector voor rechtstreekse aansluiting op een IP-netwerk. Zo kan men de camera's aansluiten op een analoog systeem, maar zijn ze tevens voorbereid op toekomstig gebruik van digitale apparatuur.

Maar belangrijker nog: elk van de drie nieuwe, hooggevoelige camera's is geschikt voor zowel MJPEG- als MPEG4-compressie en biedt daarmee maximale flexibiliteit. Voor installateurs wordt de keus daarmee een stuk eenvoudiger. Bovendien hebben de hybride IP-camera's een gunstig effect op het voorraadbeheer, omdat met één serie camera's voortaan beide compressie-standaards zijn afgedekt.

De nieuwe serie camera's omvat de typen kleur', dag/nacht' en dag/nacht met wide dynamic' voor gebruik in tal van toepassingen. Hoogwaardige CCD-sensoren met een hoge lichtgevoeligheid maken de camera's geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen en voor zowel dag als nacht.

In de MJPEG-modus is de hybride-IP-cameralijn een sterke combinatie met de SISTORE MX-digitale videorecorders van Siemens. Zo zijn de IP-camera's te gebruiken in combinatie met de MX hybride DVR (waarop ook analoge camera's aangesloten kunnen worden), met de MX NVS software-oplossing of met de MX NVR (volledige IP-oplossing voor netwerkopslag). In de MPEG4-modus ondersteunt de IP-codec SISTORE CX (vanaf v3.5) virtuele matrixfuncties.

De camera's ondersteunen de internationale standaard RSTP (Real Time Streaming Protocol). In de MPEG4-modus kunnen op een standaard PC-mediaplayer (zoals VLC, QuickTime etc) videobeelden worden bekeken. Dankzij de geïntegreerde webserver is het mogelijk om met de camera's beelden te bekijken van elke standaard internet-browser. Passwords, gebruikersprofielen en de geïntegreerde firewall bieden bescherming tegen ongewenste toegang en maken de apparaten tot 'true security' IP-camera's.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Arthur van Eunen Tel: (070) 333 2717
E-mail: arthur.van.euenen@siemens.com Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325,
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: http://www.siemens.nl/persinfo
Digital beeldmateriaal is bijgevoegd bij dit persbericht