Gemeente Den Haag

Chinese handelsorganisatie wil in Den Haag congresseren

Het Chinese ministerie van Economische Zaken heeft zijn oog laten vallen op Den Haag als locatie voor een groot, jaarlijks congres dat 2000 congresgangers en veel Chinese ondernemers trekt. De Haagse wethouder Economie Henk Kool heeft hierover in Peking eerste, verkennende besprekingen gevoerd. Het zou voor het eerst zijn dat een Chinese overheidsinstantie buiten de eigen landsgrenzen congresseert.

Het gaat om het jaarlijkse tweedaagse congres van de Chinese handelsorganisatie CCPIT (China Council for the Promotion of Industrie and Trade). De organisatie is vergelijkbaar met de Nederlandse Economische Voorlichtingsdienst van het ministerie van Economische Zaken en heeft wereldwijd meer dan vijftig vestigingen. De CCPIT wil haar vergadering jaarlijks in Den Haag organiseren.

Opsteker
,,De bedoeling is in oktober van dit jaar de eerste conferentie in Den Haag te laten plaatsvinden, zegt wethouder Kool. ,,Als dat gebeurt, is dat een enorme opsteker. Niet alleen in directe zin, voor de Haagse restaurants en hotels, maar ook voor de handelscontacten die Den Haag in toenemende mate met China onderhoudt. De CCPIT nodigt namelijk ook veel Chinese en Europese bedrijven uit om parallel aan de jaarvergadering themabesprekingen te houden en contacten te leggen. Dit zet Den Haag wereldwijd heel goed op de kaart.