Gemeente Den Haag

Den Haag zet extra in op strijd tegen homo-discriminatie

De gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gaan de komende jaren nauw samenwerken om de acceptatie van homoseksualiteit aanzienlijk te verbeteren. Per gemeente stelt minister Plasterk voor dit doel 200.000 euro beschikbaar.

De samenwerking tussen het ministerie van OCW en de vier grote steden heeft als ander belangrijk doel het tegengaan van discriminatie, intimidatie en geweld tegen homoseksuelen.

In Den Haag wordt de komende jaren vooral ingezet op voorlichting over homoseksualiteit op scholen in het basis- en middelbaar onderwijs. Docenten krijgen hiervoor training en ondersteuning. Tevens wil men door middel van zogenoemde dialoogbijeenkomsten met geestelijk leiders en andere sleutelfiguren positieve erkenning van homoseksualiteit bewerkstelligen. Ook de trainingen voor hulpverleners die homoseksuelen begeleiden, worden voor dit doel ingezet en uitgebreid.

In een toelichting op de Haagse plannen kondigde wethouder Bert van Alphen aan dat hij werkt aan een aparte nota homo-emancipatie. Het gaat hier om een specifieke groep met eigensoortige problemen. Dat vraagt om een aparte aanpak.

In de binnenkort te verschijnen nota Respect voor Roze krijgen met name allochtone jongeren met homoseksuele gevoelens veel aandacht.