Politie Brabant-Noord

Filmopnames in verband onderzoek brand hostel

's-Hertogenbosch, 05-03-2008

De politie maakt donderdagmiddag in samenwerking met Omroep Brabant filmopnames voor het opsporingsprogramma 'Bureau Brabant' bij het afgebrande hostel aan de Churchilllaan in 's-Hertogenbosch. De opnamen zullen maandag 10 maart 2008 worden uitgezonden.

Voorval

De brand brak in de nacht van vrijdag 22 op 23 februari 2008 uit in een pand aan de Churchilllaan dat door de gemeente was aangewezen als nieuwe locatie voor opvang van drugsverslaafden. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar kon niet voorkomen dat het pand nagenoeg geheel uitbrandde. De politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan en daar ook de hulp van het NFI bij ingeroepen. Verder hebben agenten een buurtonderzoek verricht. De politie houdt nog steeds rekening met de mogelijkheid van brandstichting Tot op heden heeft het onderzoek nog niet geleid tot de aanhouding van een mogelijke verdachte.

Opnames

Voor het opsporingsprogramma 'Bureau Brabant' maakt de politie in samenwerking met Omroep Brabant morgen aan het begin van de middag opnames op de locatie. Deze beelden zullen samen met de beelden van de brand en opnames vanuit een hoogwerker van de technische recherche worden getoond in het programma van a.s. maandag.

Getuigen

In het programma wordt een beroep gedaan op eventuele getuigen van de brand en/of mensen die meer wetenschap hebben over het ontstaan van de brand.