Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 5/3

TILBURG, 5 maart 2008

Politie zoekt getuige gereedstaande overvallers Hoefstraat

De politie is op zoek naar de oplettende getuige die maandag rond 15.30 uur twee bikers van de politie aansprak over het verdachte en zenuwachtige gedrag van twee jongens bij een elektronicazaak aan de Hoefstraat. De agenten spraken de knullen aan en al snel bleek dat zij bezig waren met de voorbereiding van een overval op de winkel. Door de oplettendheid van deze getuige kon de politie deze twee overvallers inrekenen en de politie wil dan ook graag in contact komen met deze persoon. Bent of kent u deze getuige, neem dan contact op met de politie 0900-8844 en vraag naar team Wilhelminapark.

Fietsendief aangehouden

OISTERWIJK: Een 15-jarige Oisterwijkse jongen is gistermiddag op de Duifhuisweg aangehouden ter zake fietsdiefstal. De knaap had op de Huysacker de niet afgesloten fiets gestolen van een 43-jarige Oisterwijkse en was daarmee op de Duifhuisweg tegen een auto gereden. Hij reed tegen de rechtervoorzijde van een van links over de Duifhuisweg rijdende auto. Hij raakte de wagen ter hoogte van het rechtervoorwiel en viel op de motorkap. De verdachte rende na het ongeval weg. De dief reed naast een jongen op een bromfiets. De benadeelde, een 33-jarige Oisterwijkse herkende de knaap op de brommer en belde direct met zijn ouders. Even later kwam de verdachte terug gelopen, waarna hij werd aangehouden. Hij heeft de diefstal en aanrijding bekend. De politie maakt proces-verbaal op.

Tilburger aangehouden voor belediging

TILBURG: Gistermiddag heeft de politie bij het UWV aan het Reitseplein een 23-jarige Tilburger aangehouden ter zake belediging. De agenten waren ter plaatse gegaan na een melding dat de man problemen maakte. De verdachte vond dat hij recht had op iets en wilde een medewerker persoonlijk spreken. Hij werd echter tegen gehouden door een medewerker van de beveiliging. De man vond het vervolgens nodig de agenten uit te schelden en te beledigen. Hij werd aangehouden. Hij bleek ook nog 14 gram soft drugs bij zich te hebben. De politie heeft dat in beslag genomen.

Gestolen hondje Whoopy en eigenaar met elkaar herenigd

TILBURG: Gisterenavond zijn Whoopy, een acht maanden oud mopshondje en haar eigenaar, een 26-jarige Tilburgse weer met elkaar herenigd. Het beestje werd gistermiddag gestolen vanuit een voortuin van een woning naast het dierenasiel aan de Bosscheweg, waar de Tilburgse vrijwilligerswerk verricht. De politie arresteerde twee verdachten die met het hondje een supermarkt waren binnen gegaan, een 19 jarige vrouw en een 30 jarige man beiden woonachtig in Tilburg.

Een 26-jarige Tilburgse deed gistermiddag bij de politie aangifte van de diefstal van haar hond. Zij vertelde dat zij vrijwilligerswerk doet bij het dierenasiel. Rond 12.30 uur kwamen twee mensen bij het asiel die een hond zochten. Het stel wandelde met een hond die zij leuk vonden. Na afloop van de wandeling wilden ze de hond graag bespreken, zodat zij er een paar dagen over na konden denken. Hun gegevens werden genoteerd. De man en de vrouw verlieten daarop het asiel en liepen langs de voortuin waar ook de achtmaanden oude mops hond Whoopy liep. Omstreeks 15.00 uur werd de vrouw gebeld door een vriendin die haar vertelde dat Whoopy was verdwenen. Zij dacht direct aan het stel dat eerder met een asiel hond gewandeld had. Ze reed naar het opgegeven adres, maar dat leverde niets op. Vervolgens werden bij de supermarkt op de Groenstraat advertenties opgehangen waarin de vermissing van Whoopy gemeld werd. Dit had resultaat. Rond 20.50 uur belde een medewerker van de supermarkt dat daar een man en een vrouw naar binnen waren gegaan met een hondje dat volledig aan de beschrijving voldeed. Ook de politie werd gewaarschuwd. Bij controle van de chip bleek dat het om Whoopy ging. De twee personen die met de hond liepen werden aangehouden. Het bleek om dezelfde mensen te gaan die eerder 's-middags het asiel bezocht hadden. Zij ontkenden de diefstal, de man verklaarde uiteindelijk de hond voor 75 euro van een jongen te hebben gekocht. Hij wist wel dat het niet goed zat. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt. Hond en eigenaar werden met elkaar herenigd.

Auteur: Willem van Hooijdonk