Ministerie van Financiën

Wijziging van de Uitvoeringsregeling kostenverrekening en gegevensuitwisseling Wet waardering onroerende zaken

Wijziging van de Uitvoeringsregeling kostenverrekening en gegevensuitwisseling Wet waardering onroerende zaken

Directoraat-generaal voor Fiscale Zaken; directie Directe Belastingen

Besluit van 26 februari 2008, nr. DB2008-80, Stcrt. nr. 43

De Staatssecretaris van Financiën,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;

Gelet op de artikelen 2 en 2a van het Uitvoeringsbesluit kostenverrekening en gegevensuitwisseling Wet waardering onroerende zaken;

Besluit:

Artikel I

In artikel 5, eerste lid, onderdeel a, van de Uitvoeringsregeling kostenverrekening en gegevensuitwisseling Wet waardering onroerende zaken wordt "¤ 300.000" vervangen door: ¤ 1.000.000.

Artikel II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2008.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De staatssecretaris van Financiën,

J.C. de Jager.

Toelichting

Artikel 5 strekt ertoe de jaarlijkse vergoeding van de rijksbelastingdienst en de waterschappen voor de waarderingskosten op basis van de in deze bepaling opgenomen verdeelsleutel over de individuele gemeenten te verdelen. Ingevolge het eerste lid, onderdeel a, wordt op de gezamenlijke vergoeding van de rijksbelastingdienst en de waterschappen voor de kosten van waardering een bedrag in mindering gebracht. Dit is een bedrag dat is bestemd voor de uitvoering van voorstellen tot verbetering op het gebied van kwaliteit en kostenbeheersing dat wordt uitgekeerd aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Jaarlijks wordt bezien in hoeverre dit bedrag in overeenstemming is met de werkelijk gemaakte kosten en of het aanpassing behoeft. In het Bestuurlijk Overleg WOZ vorig jaar met de VNG, de Unie van Waterschappen hebben de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en ik op verzoek van de gemeenten besloten het bedrag te verhogen van ¤ 300.000 naar ¤ 1 mln., omdat de plannen met het WOZ-datacenter meebrengen dat meer geld nodig is. Door die kosten te putten uit de WOZ-kostenvergoeding betalen alle gemeenten volledig mee aan het datacenter.

De staatssecretaris van Financiën,

J.C. de Jager.