Gemeente 's-Hertogenbosch

05-03-2008
Discussieer 'online' met wethouder sport
's-Hertogenbosch wil de sportieve kracht van de stad versterken. Sport is leuk om te doen, gezond en het is belangrijk als `bindende factor' tussen mensen. Discussieer mee met Rodney Weterings, wethouder Sport. Dit kan op de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl. Centraal staat de sportvisie die in april 2008 in de gemeenteraad wordt behandeld. De sportvisie is gebouwd op drie fundamenten: een gebundeld en wijkgericht sportaanbod, het sportief inrichten van ruimte en de waarde van topsport voor onze gemeente.

Een gebundeld en wijkgericht sportaanbod
Een voorbeeld van een gebundeld en wijkgericht sportaanbod is de samenwerking tussen scholen en sportverenigingen. Zo wordt deskundigheid gebundeld en de accommodaties beter benut. Door het bundelen juist in en rondom de wijk te doen, breng je sport en bewegen dichtbij de mensen.

Het sportief inrichten van ruimte
De gemeente telt al veel sportaccommodaties en ook in de openbare ruimte is gelegenheid tot sport en bewegen. Hoe kunnen we dit beter organiseren om de inwoners een beter aanbod te geven? Voldoen onze sportparken en zalen/hallen? Moet er bijvoorbeeld niet meer worden samengewerkt door clubs die op één sportpark zitten? En met het onderwijs? We zetten in op het zodanig inrichten van accommodaties dat de samenwerking tussen organisaties gestimuleerd wordt en waardoor meer mensen vaker gaan bewegen.

De waarde van topsport voor onze gemeente
's-Hertogenbosch is trots op haar topsporters. Die versterken het sportklimaat, promoten de stad en inspireren de breedtesport. Hoe kunnen we de maatschappelijke waarde van topsport het beste benutten? Hoe gaan we om met onze talenten?

Discussie
Discussieer met de wethouder mee over de volgende drie stellingen:
- Stel dat scholen en sportverenigingen intensiever gaan samenwerken. Wat moet dat volgens u opleveren?

- Wat mag op het ideale sportcomplex van de toekomst niet ontbreken?
- Wat zou u doen om de topsport in onze stad te versterken?