Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Inschrijving Verse Geesten

5 maart 2008

Inschrijving schrijfwedstrijd voor jongeren Verse Geesten geopend

win je eigen HipHop musical!

Vanaf 9 februari 2008 kunnen jongeren van 14 - 27 jaar zich inschrijven voor Verse Geesten op www.muiderpoorttheater.nl Verse Geesten is een interactieve schrijfwedstrijd voor jong rap en poetrytalent die plaatsvindt via een speciale onlinecommunity: The M-point. De deelnemers kunnen een eigen profiel aanmaken om hu teksten, muziek, foto's en filmpjes te uploaden. Uit alle deelnemers worden vijf finalisten gekozen. De beste finalist wint een eiegen hiphop musical. Verse Geesten is een nieuw initiatief voor talentontwikkeling van het Muiderpoorttheater.

De online schrijfwedstrijd Verse Geesten is toegankelijk voor iedereen tussen de 14 en 27 jaar die bezig is met teksten. De onderwerpen hebben betrekking op een aatnal sociaal maatschappelijke thema's zoals discriminatie, aids, vroegtijdig schoolverlaten of tienermoeders. Inschrijven is mogelijk tot en met 31 maart 2008.

Algemeen

Het Verse Geest festival start via de jogeren website van het Muiderpoorttheater als een virtueel podium waar jongeren via een community teksten kunnen plaatsen. Ze kiezen een bepaald sociaal maatschappelijk onderwerp.
In april zullen vijf finalisten doorgaan. In het driedaagse Verse Geesten Festival (oktober 2008) worden de vijf songteksten/raps gepresenteerd en er wordt een winnaar gekozen. De winnaar krijgt een eigen hiphopmusical die in decembert 2008 in premiére zal gaan.

Talentontwikkeling

De vijf finalisten zullen vanaf april werkbezoeken afleggen bij diverse sociaal maatschappelijke organisaties. Daarnaast worden zij gecoacht door een bekende rapper of poetrywriter. Hiermee kunnen ze kunnen ze hun kennis over het door hun gekozen onderwerp vergroten. Van elk bezoek wordt een videoverslag gemaakt dat ook weer op de website komt te staan. Bezoekers houden onder andere de ontwikkeling van de projecten van de deelnemers in de gaten, zien filmpjes over bezoeken aan de belangen organisaties en laten via de website weten wie er volgens hen gaat winnen.

Verse Geesten is het eerste multidisciplinaire festival voor en door jongeren dat een online community als startpunt gebruikt voor een meerdaagse urban event.

Meer informatie: www.muiderpoorttheater.nl/jongeren of www.versegeestenfestival.nl

Noot aan de redactie: voor meer info kunt u contact op nemen met de afdeling publiciteit, telefoon: 020 - 692 54 21

Flyer Verse Geesten