Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Rinus Wortel benoemd tot lid gebiedsbestuur ALW

5 maart 2008

Per 1 juli 2008 is prof.dr. M.J.R. Wortel benoemd tot lid van het bestuur van het gebied Aard-en Levenswetenschappen. Wortel is hoogleraar geofysica en tectonofysica aan de Universiteit Utrecht.

Rinus Wortel Wortel heeft een belangrijke rol gespeeld bij het op de kaart zetten van de vakgroep Geofysica in Utrecht. Sinds 1989 is hij hoogleraar, en vanaf 1996 directeur van de Vening Meinesz Onderzoekschool. Zijn specialisme is platentectoniek in de Middellandse Zee.
Al eerder was Rinus Wortel betrokken bij NWO-ALW. Binnen het Open Programma was hij voorzitter van de beoordelingscommissie Geo-en biosfeer. Hij was voorzitter van de Beleids Advies Commissie en programmavoorzitter van het kustprogramma East Kalimantan.

`Mijn taak als lid van het Gebiedsbestuur ALW is de uitvoering en ontwikkeling te bevorderen van hoogwaardig ALW-onderzoek, in nationaal en internationaal verband. Ik zal dat doen met oog voor de enorme pluriformiteit van zowel de Aard- als de Levenswetenschappen.'

Wortel neemt de plaats over van prof.dr. P. Andriessen, die de twee zittingstermijnen in het ALW-bestuur heeft volgemaakt.