Ingezonden persbericht


KODAK ScanMate i1120 schept orde in de papieren chaos

Nieuwe scanner helpt mkb-ondernemingen met één druk op de knop papieren documenten te organiseren

Bunschoten, 5 maart 2008 - KODAK introduceert een nieuwe, compacte desktopscanner waarmee mkb-ondernemingen orde kunnen scheppen in hun papieren documenten. De KODAK ScanMate i1120 digitaliseert snel en eenvoudig papieren documenten en helpt zo bedrijven om beter, sneller en efficiënter te werken.

Met de KODAK ScanMate i1120 halen mkb'ers een kwalitatieve scanner in huis voor het beheren, delen en archiveren van bedrijfskritische informatie. Het digitaliseren van de meeste documenten duurt minder dan vijf seconden. Bovendien kunnen gebruikers met functies als inzoomen, roteren en bijsnijden het gescande beeld voor verzending bekijken en aanpassen.

De KODAK ScanMate i1120 wordt geleverd met een uitgebreid softwarepakket, inclusief:
· NewSoft PRESTO! BizCard5
Bedrijven kunnen met deze software snel visitekaartjes inscannen en digitaliseren. Contactgegevens als naam, adres, telefoonnummer(s) en e-mailadres worden automatisch herkend en opgeslagen in een database. Deze database is vervolgens eenvoudig te exporteren naar Act!, Microsoft Outlook, IBM Lotus Notes en Windows Mobile- of Palm-apparaten.


· NUANCE ScanSoft PaperPort 11
Met deze software zijn documenten te creëren in het bekende Adobe pdf-formaat. Gebruikers kunnen documenten via 'drag and drop' slepen naar e-mail- en andere applicaties, waaronder Microsoft Word, Excel of PowerPoint. Daarnaast is het mogelijk om documenten te splitsen of juist samen te voegen, te archiveren en op te zoeken. Dankzij de geavanceerde manieren om documenten op thumbnail- of full page-formaat te bekijken, kunnen gebruikers eenvoudig de juiste kenmerken aan elk document toevoegen. Deze software ondersteunt het omzetten van vrijwel elk documentformaat naar pdf.


· NUANCE ScanSoft OmniPage 15
Deze software gebruikt geavanceerde OCR-technologie om papieren documenten om te zetten naar een digitaal formaat. De digitale versies zijn vervolgens te redigeren en aan te passen.

De KODAK ScanMate i1120 heeft verder een ingebouwde 'Smart Touch'-optie waarmee gebruikers specifieke taken met één druk op de knop kunnen uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn scannen naar e-mail, scannen en direct printen of het gescande document direct openen in een desktopapplicatie. Met negen voorgeprogrammeerde snelkoppelingen kunnen gebruikers dagelijkse scanopdrachten eenvoudig uitvoeren, maar ze kunnen ook zelf hun eigen scanopdrachten programmeren. De maximale snelheid van de scanner is twintig pagina's per minuut in een resolutie van 600 DPI in kleur, grijstinten en zwart-wit. De KODAK ScanMate i1120 kan overweg met papierformaten tussen 5 cm x 6,5 cm en 21,5 cm x 86 cm.

De KODAK ScanMate i1120 gebruikt geavanceerde beeldbewerkingstechnieken voor een optimale scankwaliteit, waaronder:
· Kodak Perfect Page-technologie, waarmee de leesbaarheid wordt, en moeilijk contrasterende kleuren worden geoptimaliseerd. Dit geldt zelfs voor originelen van slechte kwaliteit;
· 'Electronic colour drop-out' dat de kleuren van bijvoorbeeld doordrukformulieren bij het scannen elimineert, zodat alleen de noodzakelijke informatie in de scan overblijft;
· technologie waarmee het digitale beeld automatisch wordt bijgesneden en rechtgezet. Deze functie corrigeert bijvoorbeeld automatisch als een document niet geheel recht in de scanner wordt ingevoerd;
· vijf opties voor beelduitvoer, waaronder zwart-wit, kleur en grijstinten, en twee uitvoeropties waar gelijktijdig twee uitvoermogelijkheden worden gecombineerd (kleur en zwart-wit of grijstinten en zwart-wit).

De KODAK ScanMate i1120 is verkrijgbaar via geautoriseerde partners van Kodak Document Imaging voor een verkoopadviesprijs van 550 euro exclusief btw, inclusief een garantie van drie jaar met 'next business day'-vervanging.

KODAK Service & Support levert (technische) ondersteuning voor alle scanners van Kodak. Deze divisie is met ruim 3.000 professionals in meer dan 120 landen actief. KODAK Service & Support verleent diensten op het gebied van advies, installatie, onderhoud en ondersteuning van meerdere merken voor drukkerijen en bedrijven die actief zijn in grafische communicatie, document-imaging en datastorage.

Over Kodak
Kodak is wereldwijd de grootste pionier op het gebied van beeldverwerking. Het bedrijf wil consumenten, bedrijven en creatieve professionals helpen om de kracht van beelden en afdrukken volledig te gebruiken om levens te verrijken.

Voor meer informatie, kijk op www.kodak.com of op onze blogs: 1000words.kodak.com en 1000nerds.kodak.com.

De persberichten van Kodak zijn ook beschikbaar via RSS. Om u aan te melden, ga naar www.kodak.com/go/RSS en klik op het RSS-teken. Podcasts van Kodak zijn te bekijken op www.kodak.com/go/podcasts en kunnen worden bekeken via iTunes, QuickTime of andere mediaspelers. U kunt zich ook abonneren op de Kodak-podcasts via de iTunes Store als u zoekt op 'Kodak Close Up'.

Kodak is een geregistreerd handelsmerk van Eastman Kodak.

Meer informatie over de KODAK Document Imaging-scanners van Kodak is te vinden op http://www.kodak.com/go/documentimaging.

Voor meer informatie en/of digitaal beeldmateriaal:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Richard Verbeek
Telefoon: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: kodak@lvtpr.nl

Kodak Document Imaging
Peter de Boer
Telefoon: +31 (0)6 20 247 843
E-mail : pnc.deboer@kodak.com www.kodak.com/go/docimaging