Ingezonden persbericht


Colubris start samenwerking met AeroScout voor real-time locatiedetectie in de zorg via draadloze netwerken

Gezondheidszorg kan WLAN-infrastructuur inzetten om patiëntenzorg te verbeteren en inzicht in locatie van medische hulpmiddelen vergroten

Breda, 5 maart 2008 - WLAN-leverancier Colubris Networks gaat samenwerken met AeroScout, Inc., een toonaangevende leverancier van oplossingen voor Unified Asset Visibility. De samenwerking is erop gericht om klanten in staat te stellen kostbare apparatuur, medewerkers en patiënten te volgen door middel van een draadloos netwerk van Colubris. Bestaande en nieuwe Colubris-klanten kunnen daarbij gebruikmaken van de real-time locatieoplossing van AeroScout. Zo kunnen zij de veiligheid van patiënten vergroten, de patiëntenzorg uitbreiden, de bedrijfsmiddelen beter inzetten en de bedrijfsprocessen verbeteren.

In de gezondheidszorg zijn snelle communicatie en nauwkeurige data cruciaal. Steeds meer instellingen maken in dit verband gebruik van draadloze technologie. Daarnaast is er een steeds grotere behoefte aan real-time inzicht in de locatie van mensen en middelen.

Colubris en AeroScout bieden gezamenlijk een kosteneffectieve manier voor het implementeren van location-based services. Klanten kunnen zo meer profijt halen uit bestaande investeringen in hun draadloze netwerk. Zij hoeven niet te investeren in een aparte oplossing voor het volgen van mensen en middelen. De MultiService Access Points (MAP's) van Colubris communiceren direct met de AeroScout Engine. Die zorgt voor een nauwkeurige plaatsbepaling van middelen die voorzien zijn van een op WiFi gebaseerde RFID tag van AeroScout. Instellingen kunnen zo een enkele WLAN-infrastructuur inzetten voor spraak, video en data èn voor geavanceerde diensten op locatie. Dat zorgt voor een hogere return on investment.

"Door de bewezen koppeling tussen de AeroScout-infrastructuur en de Intelligent Mobility Solution van Colubris kunnen klanten hun bestaande draadloze netwerk uitbreiden. Zij profiteren onmiddellijk van nauwkeurige locatie-informatie waar en wanneer die nodig is", zegt Harry Stevens, Sales Director EMEA bij Colubris.

De draadloze netwerken van Colubris zijn volledig afgestemd op de eisen van de gezondheidszorg. Naast betrouwbare toegang tot bedrijfskritische gegegevens zorgen ze ook voor veilig transport van vertrouwelijke informatie via het netwerk.

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switchingsysteem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.

Ingezonden persbericht