GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

Ruim 5000 klachten voor ov-chipkaart

Rotterdam, 5 maart 2008

De problemen met de ov-chipkaart zijn nog lang niet opgelost. Dat concludeert de Rotterdamse GroenLinks-fractie op basis van de tientallen klachten die nog dagelijks binnenkomen op de website ov-chipklacht.nl. Sinds de start van de site in juli 2007 is er ruim 5000 keer geklaagd over het nieuwe betaalsysteem in het Rotterdamse openbaar vervoer. GroenLinks-raadslid Arno Bonte zal morgen tijdens het raadsdebat over de ov-chipkaart de bundel klachten overhandigen aan VVD-wethouder Jeannette Baljeu.

GroenLinks wil dat de Rotterdamse reizigers voorlopig de keus blijven houden tussen de ov-chipkaart en de strippenkaart. Het voornemen van de RET om de strippenkaart in de metro af te schaffen, is volgens Bonte onverstandig. 'Je kan reizigers de chipkaart niet door de strot duwen. Daar creëer je geen draagvlak mee. Als de RET de problemen oplost en zijn beloftes waarmaakt, zullen de reizigers vanzelf bereid zijn overstappen.'

Bonte ziet meer in een verleidingsstrategie. 'Je zou kunnen denken aan het geven van een tijdelijke korting op het reizen met de ov-chipkaart. Daarmee compenseer je de financiële nadelen en het ongemak.' Verreweg de meeste klachten komen van reizigers die onterecht hun borg van 4 euro zijn kwijtgeraakt. Andere klachten gaan over fors gestegen ritprijzen en slecht werkende toegangspoortjes. Het aantal gebruikers van de ov-chipkaart is in de afgelopen maanden fors gedaald.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 - 247 59 207