Persbericht

NAVTEQ breidt verder uit in Azië-Pacific

~ eerste kaart voor Nieuw-Zeeland en bredere dekking in Thailand ~

Veldhoven, 5 maart, 2008 - NAVTEQ (NYSE: NVT), toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatie en location-based solutions, komt met de eerste kaart voor Nieuw-Zeeland met 100% dekking. De kaart van Thailand biedt nu ook volledige dekking.

Azië Pacific is een regio in ontwikkeling met veel groeipotentie in alle productsegmenten. Voor de komende vier jaar voorzien alle beschikbare voorspellingen een enorme groei in de Smartphone en PND-markten. De groei in het autonavigatie-segment benadert naar verwachting de 50% , zegt Rich Schuman, NAVTEQ Senior Vice President Azië-Pacific Sales bij NAVTEQ. De optimalisatie van NAVTEQ® s kaartuitbreidingen en connectiviteit in deze regio ondersteunen de plannen van onze klanten. Daarnaast positioneert het NAVTEQ als toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor navigatie.

Gedetailleerde dekking, NAVTEQ s standaard met de meest uitgebreide attributen en verificaties, is beschikbaar voor de helft van de populatie van Nieuw-Zeeland in steden als Auckland, Wellington en Christchurch. De gedetailleerde dekking wordt verkregen door NAVTEQ s geografisch analisten die tevens de aanvullingen en uitbreidingen van de kaarten verzorgen.

Kennis uit het veld is van onschatbare waarde bij het verifiëren van NAVTEQ-gegevens , zegt Aaron Dannenbring, Director, Product Management Azië-Pacific bij NAVTEQ. Onze geografische analisten controleren het weggennet op meer dan 260 attributen zoals eenrichtingswegen, keerverboden en wegnummers. We verzamelen op deze wijze weginformatie zoals de eindgebruiker die ervaart.

In aanvulling op de dekking van het wegennet bevat de kaart van Nieuw-Zeeland een volledige set features zoals Points of Interest (POI) in 74 categorieën. Hierdoor kunnen gebruikers hun bestemming kiezen op adres of via de POI-lijst. Thailand heeft eveneens een volledige feature set met POIs in de NAVTEQ-kaart in 52 categorieën.

NAVTEQ s uitgebreide dekking voor Azië Pacific bevat nu kaarten voor de volgende landen: Australië, Brunei, China, India, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan en Thailand.

(315 woorden)