Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Leidschendam, 5 maart 2008

Winkeliers staan achter parkeerproef
Amsterdam

Het Platform Detailhandel Nederland is positief over het plan van de gemeente Amsterdam om real-time parkeren in te voeren. Hiermee komt een einde aan de situatie waarbij bezoekers voor twee uur betalen, terwijl zij maar een uur en 3 minuten gebruik maken van de parkeergelegenheid.

Amsterdam wil in navolging van Nijmegen nieuwe tariefseenheden gebruiken in parkeergarages. Daardoor wordt het mogelijk om bij parkeergarages in kleinere tijdseenheden af te rekenen. De maatregel scheelt de consument naar verwachting tien procent.

Het Platform Detailhandel Nederland is blij dat de gemeente Amsterdam de aanbevelingen van de Nationale Parkeertest 2008 oppakt. De detailhandel vraagt al jaren om een eerlijkere vorm van betalen voor het parkeren. Het initiatief van Amsterdam krijgt dan ook de steun van de winkeliers.

Het Platform Detailhandel Nederland volgt de proef en vertrouwt erop dat de uitkomsten aanleiding geven om deze manier van betalen in heel Amsterdam en in de rest van Nederland in te voeren.

Het Platform Detailhandel Nederland is het samenwerkingsverband van de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland en de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Het Platform vertegenwoordigt alle winkeliers van Nederland.