FNV

Bijeenkomst 'Nieuwe Beroepsziekten in opkomst'

Als gevolg van nieuwe technologieën, nieuwe organisatie van de arbeid en klimaatverandering ontstaan er ook nieuwe beroepsziekten.

Wat zijn de gevolgen hiervan voor werknemers? Hoe moet de vakbond hier in de toekomst mee omgaan?

Op woensdag 5 maart 2008 van 13.15 tot 17.00 uur organiseert Bureau Beroepsziekten FNV het Platform Nieuwe beroepsziekten in opkomst.

Er zal aandacht besteed worden aan wat zoal nieuwe beroepsziekten zijn en welke er in opkomst zijn. Slachtoffers zullen aan het woord komen.

Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de noodzaak van wetenschappelijk onderzoek, de verzekerbaarheid van nieuwe beroepsziekten en zal gediscussieerd worden over de haalbaarheid van claims.

De middag zal afgesloten worden met een forumdiscussie met de heer Spier, advocaat generaal van de Hoge Raad, de heer Van der Laan, oud-directeur van het NCvB , de heer Herbert, directeur van het Verbond van Verzekeraars en de heer Warning, directeur van Bureau Beroepsziekten FNV.

Locatie: De Burcht, Henri Polak 9 te Amsterdam

Het programma van de bijeenkomst zie er als volgt uit: 13.15 uur ONTVANGST met koffie en thee

13.45 uur Welkomstwoord dagvoorzitter
(Wim van Veelen, beleidsmedewerker arbeidsomstandigheden FNV Vakcentrale) gevolgd door openinsspeech door FNV-federatiebestuurder Leo Hartveld.

13.50 uur Nieuwe Beroepsziekten

(Gert van der Laan, klinisch arbeidsgeneeskundige en oud-directeur Nederlands Centrum voor Beroepsziekten)

14.15 uur Vibroacoustic Disease (afwijkingen veroorzaakt door laagfrequente geluidstrillingen) (Mariana Alves-Pereira, ERISA-Lusofona University, Lissabon, Portugal)

14.45 uur Slachtoffers aan het woord: tumor aan het oor, ziekte van Lyme, epilepsie door geluid

15.15 uur PAUZE (koffie/ thee)

15.35 uur Beroepsziekten, aansprakelijkheid en belangenbehartiging van werknemers (Jan Warning, directeur Bureau Beroepsziekten FNV)

16.00 uur Forum discussie met J. Spier, advocaat generaal van de Hoge Raad, H. Herbert, adjunct-directeur Verbond van Verzekeraars, Gert van der Laan, en Jan Warning.

17.00 uur AFSLUITING met aansluitend een borrel