Ingezonden persbericht


Persbericht: Jonge Democraten

Datum: 29-02-2008

Paren is top, maar los de vergrijzing ook eens op! Jonge Democraten verzetten zich in gesprek met minister Rouvoet tegen zijn seksualisering.

Woensdag 5 maart zullen de voorzitters van 7 politieke jongerenorganisaties in gesprek gaan met André Rouvoet over een aantal jeugd onderwerpen. Floris Kreiken, voorzitter van de Jonge Democraten (de jongerenorganisatie gelieerd aan D66), zal in dat gesprek op symbolische wijze aandacht vragen voor de vergrijzingproblematiek. Dit naar aanleiding van de opmerking van de minister om het geboortecijfer omhoog te krikken om zo de kosten van de vergrijzing te betalen. "Wij verzetten ons tegen deze seksualisering van minister Rouvoet. Als je het krijgen van kinderen als politiek middel wil gebruiken om de vergrijzingproblematiek op te lossen is dat een dekmantel om te verbloemen dat dit kabinet tot op heden geen echte maatregelen durft te nemen om die problemen op te lossen. Problemen waar de toekomstige generaties de dupe van zullen zijn", aldus Floris Kreiken, voorzitter van de Jonge Democraten.

Om de oproep symbolisch kracht bij te zetten zal de voorzitter van de Jonge Democraten bij het gesprek aanschuiven in een t-shirt waarop deze boodschap op een ludieke manier uitgebeeld is.

"Sinds 2003 pleiten wij al voor een stapsgewijze verhoging van de AOW leeftijd om de vergrijzing op te vangen, en inmiddels weten wij ons daarin gesteund door onder andere het CPB. Om de vergrijzing verder het hoofd te bieden kan er ook gedacht worden aan investeringen in het onderwijs of het stimuleren van pensioensparen. De kosten voor de vergrijzing lopen steeds meer op, het is tijd voor echte maatregelen!", aldus Kreiken.