TNT Group

Persbericht

TNT Post verstevigt retailnetwerk

05 maart 2008, 07:35 CET - Amsterdam - TNT Post, onderdeel van TNT N.V., kondigde eerder vandaag in een persbericht aan dat zij in Nederland 750 nieuwe verkooppunten in winkels gaat openen. De huidige dienstverlening van TNT Post in 1850 winkels blijft ongewijzigd waarmee de consument straks op 2600 locaties terecht kan voor postzaken. In dit persbericht wordt tevens aangekondigd dat TNT Post en Postbank samen het voornemen hebben om hun dienstverlening in de 250 hoofdpostkantoren voor eind 2012 naar bestaande en nieuwe locaties in hun eigen netwerk te verplaatsen. Daarmee zullen ze hun samenwerking in Postkantoren BV (een 50/50 joint venture van TNT Post and Postbank) afbouwen, maar blijven samenwerken op 550 van de in totaal 2600 locaties in winkels.

Met de aangekondigde versteviging van het retailnetwerk gaat TNT Post haar dienstverlening op de Nederlandse markt verder verbeteren. Door de uitbreiding van het aantal verkooppunten kan de klant nog dichter bij huis zijn postzaken regelen. De uitbreiding naar verkooppunten in winkels zal leiden tot een verbetering van de klanttevredenheid ten aanzien van openingstijden, wachttijden en bereikbaarheid.

Voor de implementatie van de afbouw van de bestaande samenwerking in Postkantoren BV zal TNT Post naar verwachting in 2008 per saldo een herstructureringslast van omstreeks 70 miljoen euro voor belasting nemen. Daarnaast zal de verdere uitbreiding en aanpassing van het eigen retailnetwerk in de periode 2009 tot en met 2012, als gevolg van eenmalige baten en gerealiseerde besparingen, naar verwachting met een licht cash positief saldo kunnen worden gerealiseerd. Volledige uitvoering van de plannen levert met ingang van 2013 naar verwachting ten opzichte van het niveau van 2007 een structurele operationele kostenbesparing op van 45 miljoen euro per jaar. Van deze besparing komt een bedrag van 25 miljoen euro bovenop de eerder gecommuniceerde besparingsdoelstelling Masterplannen van in totaal 370 miljoen euro die gerealiseerd dient te worden in de periode 2007 - 2015. Hiermee is die doelstelling verhoogd naar 395 miljoen euro.

TNT zal samen met Postbank Postkantoren BV financieel in staat stellen een sociale begeleidingsregeling aan te bieden die tot doel heeft alle medewerkers van werk naar werk te begeleiden en gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen.

De adviesaanvraag voor deze plannen wordt binnenkort bij de Ondernemingsraad ingediend.

Over TNT
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming 11 miljard en het bedrijfsresultaat 1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.