Fortis Bank

Published: 08:17 05.03.2008 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

VINCI en Fortis voeren exclusieve onderhandelingen om de grootste parkingbeheerder ter wereld te creëren

VINCI en Fortis hebben vandaag een Memorandum of Understanding getekend om hun respectievelijke activiteiten op het gebied van publieke parkings te combineren. Het gaat om de parkings die worden beheerd door VINCI Park, een dochteronderneming van VINCI Concessions, en Interparking, een dochteronderneming van Fortis Real Estate. Beide partijen zullen aandeelhouder worden van de nieuwe entiteit, met een meerderheidsbelang voor VINCI en een aanzienlijk belang voor Fortis. De nieuwe entiteit zal wereldwijd 1,3 miljoen parkeerplaatsen in 1.800 parkings in 16 landen in beheer hebben.

De twee bedrijven hebben complementaire activiteiten. VINCI Park is leider in de Europese parkingsector en een belangrijke wereldwijde parkingbeheerder met een sterke aanwezigheid in verschillende Europese landen - vooral in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje - en in Noord-Amerika. Interparking is de derde grootste parkingbeheerder in Europa met een groot aantal eigendommen en een sterke aanwezigheid in de Benelux, Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Italië.

Deze combinatie biedt een uitstekende mogelijkheid om de positie van de nieuwe speler in een aantal kernmarkten te versterken en daarbij te profiteren van een grotere merkbekendheid. Bovendien zal deze transactie de expertise van de partners versterken om de klanten de beste en meest innoverende service te kunnen verlenen.

De nieuwe entiteit zal gemakkelijker toegang hebben tot de benodigde financiële middelen om te investeren in opkomende markten en zal een nog dynamischer rol gaan spelen in de internationale publieke parkingsector.

Verwacht wordt dat de transactie in het derde kwartaal van 2008 zal zijn afgerond onder voorbehoud van due diligence en de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en goedkeuringen van de toezichthouders.

De transactie zal een positieve impact hebben op de solvabiliteitspositie van Fortis.

VINCI zal de nieuwe entiteit volledig consolideren.

Interparking
Al bijna een halve eeuw ontwerpt, ontwikkelt en beheert Interparking publieke parkings in een paar honderd steden in heel Europa. Interparking beheert meer dan 480 parkings met in totaal 235.000 parkeerplaatsen waar jaarlijks meer dan 50 miljoen voertuigen parkeren.

Fortis Insurance Belgium verwierf Interparking in 2002 via haar dochteronderneming Fortis Real Estate in het kader van haar ALM strategie. Doel was haar vastgoedportefeuille te diversifiëren. Meer informatie vindt u op www.interparking.be

VINCI Park
VINCI Park, sinds 1963 een wereldwijde parkingbeheerder en marktleider in Europa, is aanwezig in 12 landen en beheert nu 1.090.000 parkeerplaatsen in 1.300 parkings in Europa en Noord-Amerika. Het bedrijf heeft de laatste jaren met succes haar internationale aanwezigheid vergroot in Canada, de Verenigde Staten en Rusland.

VINCI Park streeft er voortdurend naar om steden oplossingen op maat te bieden voor hun mobiliteitsproblemen en heeft daarbij veel aandacht voor het milieu en voor de dynamiek van het stadsleven.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,3 miljard (29/02/2008), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

VINCI, wereldleider in concessiebeheer en constructie, heeft haar groeistrategie altijd gebaseerd op haar geïntegreerde constructie-concessiebedrijfsmodel.

Het werk van haar 158.000 medewerkers bestaat uit het financieren, ontwerpen, bouwen en beheren van infrastructuur die invloed heeft op ieders leven: transportinfrastructuur, openbare gebouwen en privégebouwen, parkings, stadsontwikkelingsprojecten, communicatie- en energienetwerken.

Met activiteiten in meer dan 90 landen genereerde de groep EUR 30,4 miljard aan baten in 2007. Met een marktcapitalisatie van EUR 21;8 miljard is VINCI genoteerd aan de beurs van Parijs, en behoort zij tot de belangrijkste Europese beursindexen zoals de CAC 40, DJ EURO STOXX 50, ASPI Eurozone en DJSI. Meer informatie vindt u op www.vinci.com

Fortis-perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Fortis Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66

VINCI-perscontacten:

Estelle FERRON-HUGONNET

+33 (0)1 47 16 32 41
estelle.ferron@vinci.com
VINCI Investor Relations:

Marie-Amélia FOLCH

+33 (0)1 47 16 45 39
marie-amelia.folch@vinci.com