Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - politie zoekt betrokkene ongeval                |
De politie is op zoek naar de bestuurder van een oranje/witte scooter die maandag 3 maart bij een aanrijding op de Cort van der Lindenstraat in Zutphen betrokken was. Na de aanrijding ging hij er als een haas vandoor. Getuigen wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844.

De aanrijding vond omstreeks 20.00 uur plaats. Een 51-jarige automobiliste keerde haar auto op de rijbaan en zag op afstand een scooter vanuit de richting van de Emmerikseweg naderen. Deze reed vol in de flank van de auto. De bestuurder kwam bij de aanrijding ten val, maar pakte direct z'n scooter en ging er vandoor in de richting van de Thorbeckesingel. Zowel de scooter als de auto liepen schade op en de politie vraagt mensen die de identiteit van de bestuurder menen te kennen of getuigen van het ongeval. Men kan bellen met 0900 - 8844.

|     |Terwolde - rijden onder invloed                           |
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 5 maart in Terwolde een 36-jarige Deventenaar aangehouden. Hij bleek met drank op achter het stuur te zitten.

Surveillerende agenten controleerden rond 01.10 uur op de Bandijk de bestuurder en stelden vast dat hij alcohol had gedronken. De ademanalyse op het politiebureau gaf 1.0 promille aan. Met een boete en een rijverbod heeft hij later lopend het politiebureau mogen verlaten.

|     |Zutphen - niet uitkijken heeft aanrijding tot gevolg      |
Een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Eefde raakte dinsdagavond 4 maart op de Den Elterweg in Zutphen betrokken bij een aanrijding met een auto. Hij had niet goed uitgekeken bij het oprijden van de Den Elterweg.

De jongeman reed rond 21.40 uur over het fietspad van de Den Elterweg. Ter hoogte van de Jo spierlaan, bij de verkeerslichten, is hij zonder uit te kijken de rijbaan van de Den Elterweg opgereden. Hij werd hierbij geraakt door een auto bestuurd door een 30-jarige Zutphenaar. De bromfiets kwam onder de auto terecht en de jongeman liep, zo constateerde ambulancepersoneel, wonder boven wonder geen verwondingen op. De bromfiets is overgebracht naar het politiebureau voor technisch onderzoek en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Einde berichten
---

telefoon 055 - 5486052

---- --