Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Joost Meijer
Datum: 4 maart 2008

Bouwvergunning voor kulturhus Noord Deurningen rond

Het college van B&W heeft dinsdag ingestemd met de aanvraag voor een bouwvergunning voor het kulturhus in Noord Deurningen. Dit betekent dat Stichting de Mare de aanbesteding voor de realisatie van het 3e kulturhus in Dinkelland kan starten.

Toelichting

Stichting de Mare en de gemeente Dinkelland trekken al geruime tijd samen op voor de realisatie van een multifunctionele ruimte in Noord Deurningen. In deze multifunctionele ruimte is zowel een uitbreiding van de Willibrordschool, als een sportzaal, als ook ontmoetingsruimtes en kinderopvang en peuterspeelzaalwerk gepland. De gemeente Dinkelland vindt het erg belangrijk dat met de bouw van dit kulturhus het voorzieningenniveau in Noord Deurningen op peil blijft.

In 2007 is voor de bouw van het kulturhus door het ministerie van OC&W stadium al een subsidie van E500.000 beschikbaar gesteld. Ook de provincie heeft een subsidie van E250.000 toegezegd. Samen met een particuliere schenking van de familie Oude Oosterik en de gemeentelijke bijdrage is de financiering van het kulturhus al enige tijd rond.

De aanvraag voor een bouwvergunning was de volgende stap in het proces. Omdat het bouwplan niet paste binnen het bestemmingsplan was een artikel 19 lid 2 procedure noodzakelijk evenals een verklaring van geen bezwaar van de provincie. Deze procedure is inmiddels doorlopen en ook de verklaring van geen bezwaar is inmiddels afgegeven door Gedeputeerde staten van Overijssel.

Nu de vergunning rond is, is Stichting de Mare weer aan zet. De stichting heeft inmiddels de voorbereidingen voor een aanbestedingstraject gestart. Als alles meezit zou er nog dit jaar gestart kunnen worden met de bouw van het kulturhus in Noord Deurningen.

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Wethouder Rob Egbers, telefoonnummer 0541-854154 of Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.


---- --