Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 4 maart 2008

Persinformatie · Persinformatie · Persinformatie

Voormalige gevangeniskeuken wordt topkookschool

Siemens en De Librije ontwikkelen samen prestigieus kookatelier

Bij de officiële opening van het vernieuwde infocentrum van Siemens in Zoetermeer kondigden Siemens Consumer Products en Jonnie en Thérèse Boer van driesterren restaurant De Librije in Zwolle een unieke samenwerking aan. Siemens zal het Librije Kookatelier inrichten met haar nieuwste kookapparatuur. Dit geavanceerde kookatelier is onderdeel van het prestigieuze project van De Librije in de voormalige gevangenis van Zwolle het zogenaamde "Spinhuis" uit 1739. Stoomoven-klanten van Siemens kunnen straks ook op deze prachtige locatie stoomworkshops gaan volgen. Het complex opent in mei 2008 haar deuren en bestaat uit een vijfsterrenhotel, restaurant 'Librije's Zusje', een wijnschool en het kookatelier.

"Wat is er mooier dan samen te werken met één van Neerlands meest geprezen chefs van dit moment? Het delen van je kennis en passie voor het koken door het anderen te laten ervaren, past heel goed bij de wijze waarop wij koken met stoom onder de aandacht van consumenten proberen te brengen. Dit project is uniek én uitdagend, dus wij zullen alle zeilen bijzetten om er een prachtig kookatelier a la De Librije neer te zetten", aldus Bas in 't Veld, divisiedirecteur van Siemens Consumer Products. Zichtbaar trots kondigde hij de samenwerking aan tijdens de perspresentatie van het vernieuwde infocentrum in Zoetermeer.

Speciaal voor deze gelegenheid waren Jonnie en Thérèse Boer uit Zwolle aanwezig. Niet alleen om de samenwerking te beklinken, maar ook om de aanwezige pers te laten ervaren wat de filosofie van Librije's Kookatelier wordt. Passie is daarbij het sleutelwoord. Jonnie Boer bereidde amuses met gebruik van de apparatuur in de nieuwe kookstudio van Siemens en Thérèse omlijstte deze bijzondere gerechtjes met bijpassende wijnen en uitleg.

Geavanceerd kookatelier

Siemens levert alle apparatuur voor deze kookruimte, waar maximaal 30 personen tegelijk aan het werk kunnen zijn. Met een 16-tal combi-stoomovens zullen cursisten veelal met stoom voedsel gaan bereiden. In de professionele keuken is koken met stoom niet nieuw, maar dat de consument nu ook voor deze manier van gezond en smakelijk koken kan kiezen, zullen Siemens en Jonnie Boer laten ervaren. Ook koken de cursisten op inductiekookplaten. "Een hele bewuste keuze. Wij koken in ons restaurant ook op inductie en ik zou nooit meer anders willen. Het is een heel directe, krachtige en snelle manier van koken", aldus Jonnie Boer. Ook zal het nieuwe modulaire Siemens inbouwsysteem van koel-, vries- en wijnklimaatkasten, coolFlex genaamd, gebruikt worden. In het Kookatelier beslaat dit systeem een wand van 5,5 meter. Siemens werkt nauw samen met RVS-leverancier ABK Innovent uit Doetinchem om de inrichting te completeren. Zij levert onder andere een ultramodern RVS-plafond en bouwt de kookeilanden van hoogwaardig RVS.

Gevangeniskeuken

Jonnie Boer: "Thérèse en ik denken al jaren na over een eigen wijn-spijsopleiding. En nu gaat het dan echt gebeuren. Librije's atelier biedt hiertoe zoveel mogelijkheden. Het kookatelier komt waar eens de gevangeniskeuken was. Er komen diverse units te staan met in het midden een groot kookeiland waar men met een grote groep kan werken. Het wijnatelier komt in de sfeervolle gewelfde kelders van het Spinhuis, een intieme ruimte naast de wijnkelders. De samenwerking met Siemens om deze ruimte in te gaan richten is voor ons aantrekkelijk vanwege het complete productaanbod van Siemens. Daarbij komt dat de producten van Siemens een strakke, professionele uitstraling hebben en dat de kwaliteit buiten kijf staat. Wat ons betreft een prima match!"

Stoomworkshops

Sinds de introductie van de nieuwe reeks (combi-)stoomovens in 2007 organiseert Siemens, tegen geringe vergoeding, workshops voor klanten die een Siemens stoomoven aangeschaft hebben. Deze workshops vinden tot op heden plaats in het infocentrum Zoetermeer, maar met deze samenwerking komt daar een prachtige locatie bij. De medewerk(st)ers van Librije's Atelier zullen de stoomworkshops gaan verzorgen, in nauwe samenwerking met Siemens. De workshops zullen ook hier bestaan uit het bereiden van een meergangen menu.

Naast de genoemde Siemens stoomworkshops zal Librije's Atelier diverse workshops bieden voor professionele koks en hobbykoks. Ook zullen speciale spijs-wijn cursussen aangeboden worden, vormgegeven door Jonnie & Thérèse Boer. Meer informatie staat op de website van De Librije: http://www.librije.com/#atelierboer/nl

Siemens Consumer Products ontwikkelt niet alleen inbouwkeukenapparatuur, maar ook vrijstaande groot- en klein huishoudelijk apparatuur. Op het gebied van inbouwapparatuur bekleedt het van oorsprong Duitse technologiemerk sinds jaren de marktleiderpositie in Nederland.

Voor meer informatie: www. siemens.nl/huishouden of 070-3331234