Time : 10:10:42
Date : 05 March 2008
Sender Name: Bemefa

Polis productenaansprakelijkheid, contaminatie en recall voor de Belgische mengvoedersector

Bemefa, de Beroepsvereniging van Mengvoederfabrikanten, ondertekent vandaag, 5 maart 2008, een overeenkomst van samenwerking met Vanbreda Risk & Benefits, makelaar in verzekeringen. Het betreft een polis productenaansprakelijkheid, contaminatie en recall. Dankzij dit raamakkoord kunnen de leden van Bemefa zich nu individueel verzekeren tegen mogelijke contaminaties.

Na vrij lange onderhandelingen kan Bemefa, als een van de eersten in Europa, met een zekere fierheid stellen erin geslaagd te zijn een zeer goede polis uitgewerkt te hebben voor haar leden mengvoederfabrikanten.

Een Europees onderzoek ter zake, in het kader van de Europese Verordening over de Hygiëne in de diervoedersector (EG/183/2005), had uitgewezen dat de verzekeringsmaatschappijen niet stonden te dringen om een dergelijk initiatief te ontplooien.Tot op heden werd een dergelijke polis derhalve niet op de markt aangeboden.

De polis die Bemefa met Vanbreda Risk & Benefits uitgewerkt heeft, omvat een zeer ruime dekking voor productenaansprakelijkheid, contaminaties en het terugroepen van eventueel gecontamineerde producten. Als verzekeraar treedt Ethias op.
Met het sluiten van dit raamakkoord kunnen alle leden mengvoederfabrikanten nu een individuele polis afsluiten. Andere beroepsfederaties in de voedingssector betonen naar verluidt eveneens enorme belangstelling om een soortgelijke polis af te sluiten.

Vanbreda Risk & Benefits is een toonaangevende makelaar en consultant op de Belgische markt. Haar specifieke doelgroepen zijn de KMO's en grote ondernemingen, voor wie zij op grote schaal verzekeringen afsluiten. Door hun sterke onderhandelingspositie bij de verzekeraars kunnen zij de belangen van hun cliënten optimaal behartigen. Vanbreda Risk & Benefits wil haar cliënten totaaloplossingen bieden. Dus niet alleen de directe verzekeringsoplossingen, maar ook extra diensten zoals risicobeheer, consultancy en herverzekeringen. Advies op maat en creativiteit leiden naar optimale oplossingen en aangepaste verzekeringsdekkingen. Een team van hoog gekwalificeerde medewerkers begeleidt hun cliënten persoonlijk vanuit
gespecialiseerde product-, markt- en cliëntsegmenten.

Bemefa, de Beroepsvereniging van Mengvoederfabrikanten in België, telt 175 leden. Samen vertegenwoordigen zij 95% van de nationale productie. De sector stelt 3000 personen te werk. Met een nationale productie van 6 miljoen ton en een omzet van 2.5 miljard euro is de mengvoederindustrie de belangrijkste toeleverancier van productiemiddelen voor de landbouw.


---
///
Noot aan de redactie: