Canadia: Land of Myths and Media


AMSTERDAM, 20080304 -- In een ruige setting met bomen, sneeuw en kampvuren presenteert de Canadese kunstenaar Brian McKenna deze week een radio studio tijdens zijn project Canadia: Land of Myths and Media. Bezoekers van Mediamatic beluisteren zijn audiocollage en leren bomen kappen, kampvuren maken, whiskey drinken en andere Canadese manieren om warm te blijven. Van 5 t/m 9 maart van 16.00 tot 20.00 uur, met vrijdag een feest vanaf 20.30 uur.

Eenzaamheid en isolement zijn kenmerkende begrippen voor het dunbevolkte Canada. Een land waar in McKenna's jeugd de radio en de telefoon vaak het enige contact met de buitenwereld vormden. In Amsterdam gaat McKenna op zoek naar de Canadese identiteit. Als radioreporter interviewt hij op straat landgenoten en Amsterdammers. En samen met zijn Canadese vrienden en een Poolse gastarbeider geeft hij workshops en performances. Hij zoekt antwoord op vragen als: hoe zien Canadezen zichzelf en hoe worden zij gezien door anderen? Wat is er waar van het stereotiepe beeld van de Canadees en in hoeverre berust dit beeld op mythen?

5 dagen lang, 24 uur per dag zendt McKenna zijn radioprogramma uit via internet 195.169.149.44:8000/canadia.m3u
De Radio Broadcast Studio in the Woods is voor bezoekers geopend van 16.00 tot 20.00 uur.

Vrijdag 7 maart vanaf 20.30 de Perogies for Everyone Party, met de echte Canadese keuken, muziek en performances van K.G. Guttman, Kinga Kielczynska, VHSUHF + Seamus Cater, Denton Fredrickson en vele anderen. Toegang vrij.

Voor het volledige programma zie: www.mediamatic.net/canadia

Canadia: Land of Myths and Media is onderdeel van de tentoonstelling Gastarbeider Dating zie:
www.mediamatic.net/gastarbeider

Locatie: Mediamatic, Post CS gebouw, Begane grond / zij-ingang, Oosterdokskade 5, Amsterdam
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michel Langendijk, van Mediamatic 020 - 6389901, ook kunt u direct contact opnemen met Brian McKenna 06 2810 2760





Ingezonden persbericht