Online Job Interview; solliciteren nieuwe stijl


UTRECHT, 20080305 -- Via het internet een sollicitatiegesprek voeren kan sinds kort met het Online Job Interview. Uit ervaring blijkt dat 56% van alle sollicitatiegesprekken niet gevoerd had hoeven worden als eerst een online interview van ongeveer tien minuten had plaatsgevonden.

De belangrijkste succesfactor van het Online Job Interview is het gebruiksgemak van de software. Daar waar MSN en Skype met zowel video, audio als chat voor veel gebruikers een brug te ver is, draait het Online Job Interview direct nadat de webcam is ingeplugd op de pc of laptop. Groot bijkomend voordeel is dat het gesprek eenvoudig opgenomen kan worden en met de collega's nog eens rustig bekeken kan worden om te kijken of er een match is.

Klanten als TomTom, Heineken en PrincetonOne maken al gebruik van dit product bij internationale werving en selectie en besparen hiermee veel op de recruitmentkosten. Zij laten tegelijkertijd zien dat zij innovatieve spelers zijn binnen de HRM branche. Daarnaast zal Otys Recruiting Technology, Nederlands bekendste platform voor werving & selectie software, deze techniek in haar software opnemen en beschikbaar stellen aan 400 Nederlandse werving & selectiebureaus.

Het Online Job Interview wordt aangeboden door VideoBoard.nl en maakt gebruik van Flash technologie die vandaag de dag op iedere pc is geïnstalleerd. Op deze manier is live video, audio en chat zonder additionele software installaties binnen handbereik.

VideoBoard.nl is opgericht in 2005 door Steven Tolsma en Bas Kroontje en richt zich met diensten als de VideoVacature en VideoSollicitatie op innovatieve toepassingen binnen de werving en selectie. Met behulp van deze toepassingen heeft VideoBoard.nl al honderden sollicitanten voorgesteld bij onder andere Heineken, Innovex en KPN. Op www.VideoBoard.nl kunnen werkgevers een unieke VideoVacature plaatsen, een korte videofilm die specifiek is gemaakt voor de vacature waardoor de sollicitant een goed beeld krijgt van de baan. Werkzoekenden plaatsen op de site een VideoSollicatie, een soort visueel cv waardoor de werkgever direct een goede eerste indruk krijgt en waar de sollicitant de kans krijgt zich goed te presenteren.