Nieuw anti-stottertoestel verhoogt slagingskans tot 95%


SpeechEasy introduceert Comfort Fit met aangenaam draagcomfort

SON & BREUGEL, 20080305 -- SpeechEasy introduceert een nieuw anti-stottertoestel: Comfort Fit. Dit toestel combineert een aangenaam draagcomfort met een verbeterde geluidskwaliteit. De drager heeft vanaf nu minder last van storende achtergrondgeluiden. Gesprekken kunnen hierdoor beter worden gevolgd, ook in een drukke omgeving. Daarom leiden deze verbeteringen ook tot een verhoogd slagingspercentage. Maar liefst 95% van de stotteraars spreekt vloeiender met behulp van dit toestel. SpeechEasy helpt stotteraars weer vloeiend te spreken en is daarom wereldwijd een groot succes.

Voordelen van open aanpassing
De verbetering van SpeechEasy Comfort Fit zit `m in de zogenaamde open aanpassing. Het apparaat wordt niet ín, maar áchter het oor gedragen. Van daaruit loopt een klein, akoestisch slangetje naar de gehooringang. Dit heeft de volgende voordelen:

1. Geen hinderlijke bijgeluiden van de eigen stem
Hinderlijke bijgeluiden van de eigen stem (occlusie genaamd) wordt veroorzaakt door een gesloten oorstukje. Dit geeft een onnatuurlijke beleving en verhoogde luidheid van het eigen stemgeluid, het kauwen en slikken. Een open aanpassing voorkomt dit occlusie-effect.

2. Beter draagcomfort
Open aanpassingen voorkomen het gevoel dat er een vreemd object in het oor zit. Problemen veroorzaakt door ophoping van vocht en warmte zijn niet van toepassing en dat verbetert het draagcomfort van het anti-stottertoestel.

3. Meer discretie
Een open aanpassing met behulp van een akoestisch slangetje is nauwelijks zichtbaar en zorgt voor een discrete open aanpassing.

Hoe werkt SpeechEasy?
SpeechEasy Comfort Fit ziet eruit als een hoortoestel met open aanpassing. Het is zo gemaakt dat het in het dagelijkse gebruik nauwelijks opvalt. Veel stotteraars hebben geen moeite om samen met een groep vloeiend te praten of te zingen. Het Echo-effect dat SpeechEasy nabootst creëert het idee van spreken in een groep, doordat men de stem vertraagt terughoort. De meeste stotteraars zullen hierdoor in mindere mate of helemaal niet meer stotteren. De invloed van het Echo-effect is al jaren bekend en aangetoond door onderzoeken van Amerikaanse universiteiten.