Time : 15:05:10
Date : 05 March 2008
Sender Name: Regie der Gebouwen

Regie der Gebouwen: gerechtelijk onderzoek

Op dinsdag 4 maart 2008 werd ten gevolge van het gerechtelijk onderzoek gestart in januari 2006 ten aanzien van enkele personeelsleden van de Regie der Gebouwen, een huiszoeking verricht in de kantoren van onze provinciale directie Vlaams-Brabant te Leuven.

Het directiecomité van de Regie der Gebouwen heeft op dit ogenblik geen inzage in het gerechtelijk dossier maar verleent haar volledige medewerking.

Zonder vooruit te lopen op de resultaten, zal het directiecomité van de Regie der Gebouwen - indien zou blijken dat er misbruiken zijn gepleegd - de gepaste disciplinaire en statutaire maatregelen nemen ten opzichte van de betrokkenen.

In afwachting van het resultaat van het gerechtelijk onderzoek, heeft de Regie der Gebouwen in 2006 onmiddellijk een extern auditbureau aangesteld om haar algemene werking, de gebruikte procedures, de werkwijzen, de beslissings, opvolgings- en controlemethodes te onderzoeken. Het doel hiervan was om alle mogelijke risico's op misbruiken bij de toewijzing en de uitvoering van overheidsopdrachten in kaart te brengen en actieplannen uit te werken.

Dit heeft ondermeer geleid tot de invoering van een integriteitsbeleid met een grote sensibiliseringsactie bij de personeelsleden, de aannemers en onze klanten.

Sinds februari 2008 heeft een nieuw directiecomité de leiding genomen. Een van haar prioriteiten is er voor te zorgen dat de aanbevelingen van het auditbureau verder worden geïmplementeerd en dat de nieuwe organisatie op een correcte wijze opereert. Dit zal resulteren in o.a. veranderingen aan de werkprocessen, veranderingen aan de structuur van de organisatie en tevens de oprichting van een interne auditcel omvatten.

Johan Vanderborght
Woordvoerder
Regie der Gebouwen
Gulden Vlieslaan 87 bus 2
1060 Brussel
Tel.: +32(0)2-541 65 05
Fax: +32 (0)2-541 65 01
Mobile: 0479/31 26 91
johan.vanderborght@regiedergebouwen.be
www.regiedergebouwen.be

URL: http://www.regiedergebouwen.be http://www.regiedesbatiments.be