Universiteit Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

5 maart 2008

Docentenprijs en Jong Docententalent 2007-2008:

'Docent met een fanclub, lesgeven met YouTube'

Docentonderzoeker psychologie Liesbeth Woertman van de Universiteit Utrecht heeft de Docentenprijs 2007-2008 gewonnen. De prijs voor Jong Docententalent gaat naar docentonderzoeker rechtsgeleerdheid Ian Curry-Sumner. Beide docenten kregen dit op 5 maart te horen tijdens de Utrechtse Onderwijsparade. Tijdens de DiÑ's Natalis (de 'verjaardag' van de Universiteit Utrecht), op 26 maart, krijgen zij de prestigieuze prijs officieel uitgereikt.

Elk jaar kunnen Utrechtse studentenverenigingen een docent voordragen voor de titels Docent van het Jaar en Jong Docententalent van het Jaar. Dit jaar vallen Liesbeth Woertman en Ian Curry-Sumner in de prijzen.

Liesbeth Woertman: fanclub

Liesbeth Woertman is sinds 1984 als docentonderzoeker aan de Universiteit Utrecht verbonden. Zij houdt zich onder andere bezig met de rol van het uiterlijk binnen de westerse cultuur. Woertman is al jaren populair bij haar studenten Psychologie. Ooit was er onder studenten zelfs een heuse fanclub voor haar. De studenten roemen Woertmans uitnodigende en kritische houding en levendige colleges. 'Liesbeth kan lastige theorieën over het voetlicht brengen en ervoor zorgen dat studenten betrokken zijn bij de stof'.

Ian Curry-Sumner: YouTube

Ian Curry-Sumner is sinds 2005 als docentonderzoeker Internationaal privaatrecht, rechtsvergelijking en familierecht verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zijn studenten zijn laaiend enthousiast over hem. 'Ian daagt studenten uit en vindt het ontzettend belangrijk om van iedere student een kritische student te maken. Altijd is Ian op zoek naar de link tussen zijn vakgebied en de actualiteit', aldus zijn studenten. Om zijn colleges beeldend te maken gebruikt Curry aansprekende voorbeelden zoals gerechtelijke uitspraken, een artikel uit de ochtendkrant of een leuk filmpje van YouTube.