Judobond

Persbericht

Vuijsters naar EK judo

Zwaargewicht Grim Vuijsters is door bondscoach Maarten Arens geselecteerd voor de Europese kampioenschappen judo, in de klasse +100 kg. De Tilburger kreeg de voorkeur boven Dennis van der Geest, die reserve is. "De keuze voor het EK is op Vuijsters gevallen op basis van zijn prestaties van afgelopen maand", aldus Arens. Beide judoka's staan bij de eerste negen op de geschoonde Olympische ranking, een klassering die volgens de internationale eisen recht geeft op deelname in Beijing.

Bondscoach Arens: "Tevens is er een voordracht gedaan aan de Nationale Topsport Commissie (NTC) omtrent de selectie voor de Olympische Spelen. De NTC heeft bedenktijd nodig om tot een beslissing te komen".

Voormalig wereldkampioen Guillaume Elmont (-81 kg) maakt in Portugal zijn rentree op de tatami. De judoka van Kenamju raakte begin januari geblesseerd aan zijn knie. Uit de MRI scan bleek dat Elmont een scheurtje in zijn binnenband had opgelopen. Elmont dient nog vormbehoud te tonen volgens de richtlijnen tussen NOC*NSF en de JBN. Bij het EK is een plaats bij de eerste zeven afdoende voor het gewenste vormbehoud.

Arens selecteerde verder Ruben Houkes (-60 kg), Dex Elmont (-66 kg), Henri Schoeman (-73 kg), Mark Huizinga (-90 kg) en Henk Grol (-100 kg). Jeroen Mooren (-60 kg), Elco van der Geest (-100 kg) en Dennis van der Geest (+100 kg) zijn reserve.

In de klasse -78 kg komt Claudia Zwiers, mits ze medisch- en wedstrijdfit is, op het EK in actie. Zwiers liep tijdens de wereldbekerwedstrijd in Hamburg een ernstige knieblessure op. Marhinde Verkerk is reserve in deze klasse.

Marjolein van Unen, bondscoach dames, neemt verder Deborah Gravenstijn (-57 kg), Elisabeth Willeboordse (-63 kg), Edith Bosch (-70 kg) en Carola Uilenhoed (+78 kg) mee naar Lissabon. Anicka van Emden is reserve in de klasse -63 kg.

Het EK geldt als het laatste Olympische kwalificatiemoment. De Europese kampioenschappen worden van 11 t/m 13 april gehouden in Lissabon.