ThreadGreen Industrial Limited verwerft 50% van Luxemburgse vastgoedbedrijven met activa ter waarde van circa EUR 50,2 miljoen.

05/03/2008 00:31

PR Newswire

LONDEN, March 4 /PRNewswire/ --
ThreadGreen Partners LLP heeft de aankoop aangekondigd van een belang van 50% in Pluto Unterschleissheim (Lux) S.a.r.l. en Pluto Logistics (Lux) S.a.r.l. (tezamen "Pluto" of de "Groep" genoemd) door ThreadGreen Industrial Limited. De Groep bezit acht geleasde logistieke eigendommen verspreid over Duitsland (de "Portefeuille"). De Portefeuille wordt op EUR 50,2 miljoen gewaardeerd.

De Portefeuille:
De eigendommen waaruit de Portefeuille is samengesteld, bevinden zich doorgaans in gevestigde industriële markten in en rond de steden München, Frankfurt, Keulen, Dortmund, Nurnberg, Dresden, Osnabruck en Duisburg. De totale netto te verhuren oppervlakte bedraagt circa 87.017 vierkante meter (936.674 vierkante voet.) Zes van de acht gebouwen variëren in grootte van 12.260 vierkante meter tot 15.700 vierkante meter.

De gebouwen:
De meeste eigendommen in de Portefeuille zijn moderne gebouwen voor algemene doeleinden, met cross-docking en bijbehorende kantoorruimte, die zijn gebouwd tussen 1993 en 2000 en goed zijn gepositioneerd in hun respectieve markten in gevestigde commerciële of industriële zones in de nabijheid van snelwegknooppunten.

ThreadGreen Partners LLP:
ThreadGreen Partners LLP is de exclusieve beleggingsadviseur van ThreadGreen Industrial Limited. ThreadGreen Partners LLP is gedeeltelijk in handen van D.B. Zwirn & Co., L.P. ("D.B. Zwirn"), een wereldwijd bedrijf voor alternatieve beleggingen en verstrekker van ondernemerskapitaal met meer dan EUR 4 miljard eigen vermogen.

ThreadGreen Industrial Limited:
ThreadGreen Industrial Limited is een fonds uit Guernsey met een beleggingsstrategie op de lange termijn dat belegt in Europees industrieel vastgoed. Beleggingen in beheer variëren van huurder-specifieke productiegebouwen tot algemeen logistieke eigendommen. De meeste beleggingen vinden plaats via sale-leaseback-transacties met middelgrote privé-bedrijven.

Alistair Calvert, Managing Partner bij ThreadGreen Partners LLP, +44(0)20-7220-2340, acalvert@threadgreen.com