Gemeente Deventer

stadhuis

Burgemeester leest achtste editie voor in stadhuis

Nieuwe opzet Groot Deventer Dictee
Burgemeester Heidema leest op donderdagavond 6 maart in het stadhuis de achtste editie voor van het Groot Deventer Dictee. Deze taalwedstrijd begon ooit als een kleine activiteit in een café. Mede dankzij hoofdsponsor Kluwer wordt het dit jaar een groter evenement. Er is een nieuwe locatie, een website en er zijn diverse plaatselijke prominenten uitgenodigd.

In de Burgerzaal van het stadhuis wordt behalve voor de eer gestreden om prachtige prijzen op schrijf- en taalgebied, geschonken door de sponsors boekhandel Praamstra, bordspellen- en elpeewinkel Koning Willem en schrijfwarenspecialist De Inktpot. Deze laatste stelt de hoofdprijs beschikbaar: een exclusieve Aurora vulpen ter waarde van EUR 298. Voor alle deelnemers is er een bonnenboekje, waarmee men korting krijgt bij enkele deelnemende sponsors.

Dagblad de Stentor publiceert deze maand op www.destentor.nl een speciaal oefendictee. Onder de inzenders van de oplossing wordt een plaats verloot aan de Kluwertafel. Hieraan zullen prominenten uit de plaatselijke politiek, horeca, cultuur en het bedrijfsleven plaatsnemen.

De dicteetekst is geschreven door taalprofessionals en oud-winnaars Alex Zwalve en Bastiaan Mokkink, die tevens de organisatie en jury vormen. Als norm voor de juiste spelling wordt de laatste editie van het Groene Boekje gebruikt. Traditiegetrouw heeft het Groot Deventer Dictee een moeilijkheidsgraad vergelijkbaar met die van het jaarlijks televisiedictee. Liefhebbers kunnen zich dus verheugen op lange regels met malicieuze valkuilen en éblouissante spitsvondigheden.

Onder aanvoering van oud-burgemeester James van Lidth de Jeude gaan tien professionals met het rode potlood de schrijfsels beoordelen. In de nakijkpauze kunnen deelnemers genieten van een hapje en een drankje én de akoestische jazzy pop van de Deventer formatie Nevertheless.

Gezien de verwachte opkomst wordt deelnemers aangeraden zich vooraf aan te melden. Dit kan via de website van het Groot Deventer Dictee, www.deventerdictee.nl, of anders telefonisch op 06 - 48311662.

Deelnemers die zich hebben aangemeld ontvangen een herinnerings-sms en kunnen met elkaar in contact treden via het digitaal netwerk Hyves door in te loggen op grodevdic.hyves.nl, de Deventer dicteehyve die nu al meer aanhang heeft dan die van het landelijk Groot Dictee.

Het stadhuis (Grote Kerkhof 4) is geopend vanaf 19:00 en het dictee begint om 19:30. De entree bedraagt EUR 2.

Publicatiedatum: 25-2-2008
burgemeester Heidema

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 25 februari 2008