Publieksopening Skills Masters door staatssecretaris OCW en DJ Jean

28/02/2008 10:15

Skills Masters BV

Van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 maart aanstaande staat er weer veel te gebeuren op het met de Nationale ExpoJaarprijs onderscheiden evenement Skills Masters. Meer dan ooit kunnen bezoekers met een (v)mbo-achtergrond er alle facetten van beroep, opleiding en arbeidsmarkt beleven. Skills Masters biedt vele vakwedstrijden en presentaties van uiteenlopende aard in de beroepenzones. Daarnaast is er een Opleidingenplein en biedt het onderdeel Arbeidsmarkt, dit jaar groter dan ooit, opmerkelijk veel concrete vacatures. De kracht van het evenement zit in het hoge 'doe'-gehalte, alle bezoekers kunnen het vakmanschap persoonlijk ervaren door mee te doen aan activiteiten en demonstraties. De vierde editie van Skills Masters wordt op 6 maart geopend door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt en de populaire DJ Jean, op dit moment in de hitlijsten met 'The launch relaunched'.

Programma Skills Masters
Skills Masters biedt vmbo'ers, mbo'ers en werkzoekenden een uitgebreid programma. Dagelijks zijn er vakwedstrijden, waarbij mbo-leerlingen tegen elkaar strijden om een felbegeerde plek in de selectie Team Nederland, dat in september aan de Europese vakkampioenschappen EuroSkills, zal deelnemen. Tijdens Skills Masters vinden ook de finales van de landelijke teamwedstrijden voor vmbo'ers plaats, de populaire Skills Talents. Verder zijn er diverse 'street culture shows' van onder andere theatergroep ISH en de dansopleidingen van het Albeda College en het ID College.

Actie op het onderdeel Arbeidsmarkt
Een vast en belangrijk onderdeel van Skills Masters is Arbeidsmarkt. Het onderdeel Arbeidsmarkt is wederom groter dan ooit: meer dan 100 werkgevers uit Zuidwest-Nederland zijn aanwezig. Bedrijven en organisaties presenteren zich met een grote diversiteit aan vacatures voor starters en baanveranderaars en doen dat op een interactieve wijze, die aansluit bij de mbo-doelgroep. Ook de Rotterdamse haven is weer nadrukkelijk vertegenwoordigd. Op 'Mainport @ Arbeidsmarkt' krijgen bezoekers een goed beeld van de veelzijdigheid van de Rotterdamse wereldhaven. Onder het motto 'hoge hakken in de haven' wordt daarbij dit jaar getracht om ook meer vrouwen te interesseren er te komen werken.

Nationale ExpoJaarprijs
Skills Masters ontving onlangs de Nationale ExpoJaarprijs in de categorie 'Beste beurs- of eventconcept business-to-consumer'. Een prachtige bevestiging voor een evenement dat na drie edities zichzelf als evenement voor jongeren en jongwerkzoekenden met een vmbo- en mbo-achtergrond heeft bewezen. "Skills Masters is in de prijzen gevallen dankzij haar unieke concept, ontwikkeld voor een moeilijk te bereiken doelgroep die het evenement bovendien hoog waardeert", aldus het juryrapport van brancheorganisatie 'Centrum voor Live Communication'.

Startsein EuroSkills 2008 door DJ Jean
Het jongerenradiostation SLAM!FM en DJ Jean hebben zich onlangs verbonden aan EuroSkills 2008, de pan-Europese beroepenmanifestatie die in september 2008 in Ahoy Rotterdam plaatsvindt. DJ Jean is uitgedrukt in het aantal verkochte cd's de populairste Nederlandse dj aller tijden. Hij bereikte deze status voor een belangrijk deel vanwege zijn vakmanschap. DJ Jean: "Al die jaren heb ik constant aan mijn 'skills' gewerkt. Daarom ben ik vervolgens gekomen tot waar ik nu ben." Voor EuroSkills gaat DJ Jean aan de slag met het ontwikkelen van een tune voor de openingsceremonie en zal hij jongeren actief uitdagen om ook hun 'skills' te tonen. Op SLAM!FM vertoont hij zijn vakmanschap sinds begin dit jaar met zijn eigen programma 'DJ Jean@Work' waarin hij elke vrijdag- en zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur het Nederlands uitgaanspubliek vermaakt met de beste dance muziek.

Bundeling van krachten
Skills Masters, inclusief Arbeidsmarkt, is een gezamenlijk product van Skills Netherlands en Ahoy Rotterdam met als ondersteunende partijen het ministerie van OCW, de Provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam, het CWI, de Kamer van Koophandel, Stichting Instituut Gak en tal van brancheorganisaties en mediapartijen waaronder SLAM!FM, FunX, AD NieuwsMedia, OpleidingenWerk.nl en JobTrack.nl.

Bezoek aan Skills Masters, inclusief Arbeidsmarkt, is gratis via voorregistratie op www.skillsmasters.nl. Openingstijden: donderdag 6 t/m zaterdag 8 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie: www.skillsmasters.nl





http://www.skillsmasters.nl