Ingezonden persbericht


Juristen gaan de strijd aan!

Jacques d'Ancona zal donderdag 6 maart de voorzittershamer hanteren tijdens de pleitwedstrijd bij Univé Rechtshulp in Assen. Juristen van Univé Rechtshulp gaan dan de strijd aan met hun collega's van Achmea/Interpolis. In een aantal ronden zullen zij strijden om de eer: wie is de beste pleiter van 2008?

Univé Rechtshulp en de rechtsbijstandafdelingen van Achmea en Interpolis besloten een aantal jaren terug om jaarlijkse pleitwedstrijden tussen hun medewerkers te organiseren. "We willen hiermee laten zien dat er in onze branche serieus werk wordt gemaakt van het optreden bij rechtszittingen. Niet alleen in de advocatuur, maar ook bij onze organisaties werken juridisch geschoolde mensen op alle niveaus. Van trainees die net uit de collegebanken komen en intern worden opgeleid tot mensen met jarenlange ervaring en postdoctorale opleidingen", aldus één van de woordvoerders. "Daarnaast is het voor onze mensen een leuke manier om hun pleitvaardigheden verder aan te scherpen en zich met collega's van andere organisaties te meten".

De pleitwedstrijden worden op wisselende locaties gehouden. Vanwege de recente opening van een nieuw kantoorpand van Univé Rechtshulp zal de pleitwedstrijd dit keer in Assen gehouden worden.

Noot