Gemeente Leeuwarden

Huis & Tuin 2008; alles voor, over, in en rond uw woning!

Bron: Gemeente Leeuwarden (29-02-2008) Donderdag 6 tot en met zondag 9 maart 2008 vindt in Leeuwarden voor de vijfde maal de beurs Huis & Tuin plaats. Vier dagen lang wordt het WTC Expo omgetoverd tot een waar paradijs voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe woning, een tuin aanleggen, een hypotheek afsluiten of gewoon oriënteren op de woonmarkt; men vindt hier antwoord op alle vragen.
Het segment 'Doe-het-zelf & Inrichting' is nog uitgebreider dan vorige jaren. Naast bouwen & wonen, tuinen & aanleg, vindt men ook in 2008 veel doe-het-zelf, sanitair, keukens, inrichting, decoratie en styling(adviezen). Er is zelfs sprake van uitbreiding met een extra hal! Kortom; 25.000 m2 wonen, tuinen én leven.

Ook de gemeente Leeuwarden is aanwezig op de beurs, want Leeuwarden is volop in ontwikkeling. Variërend van luxe appartementen en betaalbare stadswoningen in en rond de binnenstad tot een diversiteit aan woningtypen en prijsklassen in de buitenwijken en nieuwe stadsdelen. Niet alleen variëteit speelt een rol, maar ook de woningbouwproductie. In 2007 zijn al 700 nieuwe woningen opgeleverd! Voor dit jaar staat de ambitie om dit aantal te evenaren.

Ook met de combinatie van wonen, welzijn en zorg loopt Leeuwarden voorop. Samen met de woningcorporaties en zorgaanbieders ontwikkelt de gemeente Leeuwarden 13 zogenoemde woonservicezones. Een uniek initiatief waardoor ouderen, maar ook jongeren met een beperking, langer zelfstandig kunnen wonen in hun eigen wijk met alle voorzieningen bij de hand.

Kom naar de beurs Huis en Tuin en ontdek Leeuwarden. De gemeente Leeuwarden presenteert in de Frankenhal het actuele nieuwbouw woningaanbod en woonservicezones. GEM De Zuidlanden, oftewel de `Nije Buorren' van Leeuwarden, is naast de stand van de gemeente Leeuwarden gesitueerd. Zij is immers de nieuwste en grootste woonlocatie voor de komende jaren. Aan de hand van de maquette kunt u zien hoe de buurtschappen vorm krijgen.