Mbo-toppers kruisen de degens in Rotterdam

03/03/2008 10:51

ECABO

Twee Nederlandse teams en één Hongaars team doen mee aan een vriendschappelijk toernooi tijdens Skills Masters. De teams bestaan uit mbo'ers die studeren voor ICT'er en directiesecretaresse. De pers is van harte welkom tijdens deze wedstrijd. Het opleidingen-- en beroepenevenement Skills Masters vindt van 6 tot en met 8 maart plaats in Ahoy in Rotterdam, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Het toernooi geeft de bezoekers (vmbo'ers, mbo'ers en werkzoekenden) van Skills Masters een goed beeld van het nieuwe, praktijkgerichte beroepsonderwijs. De teams bestaan uit drie ICT-studenten, waarvan er één is gespecialiseerd in Microsoft-software, één in Cisco-producten en één in Open Source, plus een aspirant-directiesecretaresse. Samen moeten ze een realistische, en dus complexe opdracht tot een goed einde brengen. Daarmee wordt niet alleen hun vakkennis op de proef gesteld, maar ook hun vermogen tot samenwerken en improviseren. Al deze competenties zijn immers nodig om een echte topvakman of -vrouw te worden.

Twee Nederlandse teams
Een van de Nederlandse teams is de nationale ploeg, die later dit jaar deelneemt aan het EuroSkills-toernooi (18-20 september). Dit team bestaat uit de winnaars van de nationale mbo-beroepenwedstrijden in de diverse categorieën. Voor hen is dit vriendschappelijke toernooi een eerste test van hun teamspirit, want de tegenstand is niet gering: het andere Nederlandse team is samengesteld uit de winnaars van eerdere beroepenwedstrijden.

Nationale ploeg

- Linsey Beijers uit Bakel namens ROC ter AA.

- Bart Jaminon uit Uden namens ROC de Leijgraaf.

- Dwayne Valkenburg uit Zoetermeer namens ID college.

- Marcel Bharos uit Heerhugowaard namens ROC Kop van Noord-Holland.

Oud-winnaars

- Karin van Delft uit Drunen.

- Wijnand Gritter uit Westerbork.

- Willem Fontys uit Veghel.

- Danny van der Aa uit Heerlen.

De wedstrijd voor beste directiesecretaresse/managementassistent en beste ICT'er wordt mede mogelijk gemaakt door Cisco, Fast Lane, Loket MBO-ICT, Microsoft en WenS ICT.





http://www.ecabo.nl