Gemeente Hoogeveen

3 maart 2008

Afzender: College B&W

Gemeente Hoogeveen houdt conferentie 'De klant in perspectief'

De gemeente Hoogeveen houdt 6 maart de conferentie 'De klant in perspectief'. Dan wordt het rapport 'Het voorportaal belicht' gepresenteerd. In dat rapport is onderzocht waarvan mensen leven, die afzien van een uitkering. Ook is de vraag gesteld of het beleid van de gemeente Hoogeveen humaan is. Bureau Van Amsteladvies heeft het rapport gemaakt in opdracht van de gemeente Hoogeveen.

Wethouder Klaas Smid biedt het rapport aan aan Yvon van Houdt, lid van het dagelijks bestuur van de CNV Vakcentrale.

Werk Voorop

De conferentie is bestemd voor onder anderen lokale bestuurders, ambtenaren, werkgevers en medewerkers van UWV's, CWI´s en werkvoorzieningschappen. Het draait om de zogeheten 'Work First-aanpak'. In Hoogeveen is dat het project 'Werk Voorop'. Mensen die bij het CWI een werkloosheidsuitkering vragen en bij wie wordt vastgesteld dat ze meteen ergens anders aan de slag zouden kunnen, gaan bij werkvoorzieningschap Alescon aan het werk met behoud van uitkering. Daar krijgt men tevens een training in het solliciteren. Door 'Werk Voorop' blijft de klant in het arbeidsritme, wat erg belangrijk is bij het snel vinden van ander werk.

Masterclass

De conferentie geeft de deelnemers handvatten bij het (her)definiëren van de Work First-aanpak, gericht op een effectieve samenwerking tussen publieke en private organisaties waarbij de klant centraal staat. In masterclasses delen experts hun kennis en belichten zij de verschillende kanten van Work First.

'Lagerhuisdebat'

Voormalig verslaggeefster Wouke van Scherrenburg van Den Haag Vandaag en Nova is dagvoorzitter. Ook sluit zij de conferentie af met een ´Lagerhuisdebat´ tussen alle partijen bij Work First in Hoogeveen. Deelnemers aan dat debat zijn onder anderen betrokkenen bij het project Werk Voorop, de gemeente Hoogeveen, de Werkcompagnie, Hoogeveense werkgevers, CWI en UWV, onderwijsinstellingen en WWB-gerechtigden.