Saxion Hogescholen
BR>

wo 05 maart 2008

Zilveren Vlam opnieuw voor Saxion student

De Zilveren Vlam gaat dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer naar een student van de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Saxion Hogescholen. Leonie Kroeze uit Borne, afgelopen jaar cum laude afgestudeerd, wint de hoog aangeschreven prijs voor de beste student van alle opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek in Nederland.

De prijs, een oorkonde en een geldbedrag, wordt op 6 maart aanstaande uitgereikt tijdens een symposium van de Nederlandse Vereniging voor bioMedisch Laboratoriummedewerkers (NVML).

Leonie Kroeze heeft haar afstudeeronderzoek uitgevoerd op het laboratorium van het Medisch Spectrum Twente (MST). Zij deed onderzoek naar stamceltransplantaties tijdens chemokuren.

Om transplantaties met stamcellen te mogen blijven uitvoeren, moet het laboratorium van het MST in het bezit zijn van een erkenning door deorganisatie JACIE(Joint Accreditation Committee-ISCT & EBMT).Kroeze: "Ik ben trots op het feit dat ik heb kunnen bijdragen aan de gestelde eisen voor de accreditatie."


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Leonie Kroeze, afgestudeerde Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Saxion Hogescholen, tel.06-10150370 of 074-2666404 of de heer Dr. Clemens Kienhuis, coördinator opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Saxion Hogescholen, tel. 053-4871406.