FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Werknemers Imtech leggen donderdag het werk neer

De werknemers van installatiebedrijf Imtech gaan donderdag in staking. De staking maakt deel uit van de estafettestakingen die sinds 22 februari het land door gaan voor een betere cao kleinmetaal. Jan Meeder, bestuurder FNV Bondgenoten, "de werknemers van Imtech pikken het niet meer. Als je hoort dat Imtech de aandeelhouders gigantisch beloont, moet er ook wat af kunnen voor de werknemers."

De stakers komen in actiecentra door het hele land bijeen. Een delegatie van zo'n tweehonderd stakers uit het westen van het land gaat vervolgens door naar het hoofdkantoor van Imtech in Gouda. Hier wordt de Raad van Bestuur gevraagd om een tussentijdse cao met de bonden af te spreken op basis van de vakbondseisen. Meeder: "We willen 3,5 procent over het hele jaar, geen afschaffing van leeftijdsdagen en investeringen in scholing en opleiding. In een sector die met een gigantisch tekort aan vaklieden kampt, zijn dat eisen die de werkgevers serieus moeten nemen."

Tijdens de bijeenkomst in Gouda spreekt ook landelijk onderhandelaar voor FNV Bondgenoten Jan Berghuis. Wanneer blijkt dat Imtech niet op de eisen van hun werknemers en de vakbonden ingaat, wordt direct besloten of er een volgende staking plaats gaat vinden. "We zullen de staker dan oproepen hun werk voor 48 uur neer te leggen. We gaan door totdat er een goede cao is."

---