Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans reikt koninklijke onderscheiding uit aan Spaanse staatssecretaris Navarro

05-03-2008 | Persbericht | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans reikt donderdag 6 maart een koninklijke onderscheiding uit aan zijn Spaanse ambtsgenoot Alberto Navarro. Navarro wordt benoemd tot Grootofficier in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vindt plaats om 16.00 in het Haags Historisch Museum in Den Haag (Zaal van de 20ste Eeuw).

Volgens staatssecretaris Timmermans, die veelvuldig met Alberto Navarro heeft samen gewerkt, is zijn Spaanse collega dankzij zijn grote kennis van Europese zaken en zijn diplomatieke vaardigheden van grote waarde gebleken in de onderhandelingen over een EU-hervormingsverdrag. Navarro heeft tijdens die onderhandelingen méér gedaan dan het Spaanse standpunt uitgedragen: hij heeft zich verdiept in het Nederlandse standpunt en op die manier bijgedragen aan de totstandkoming van een breed gedragen akkoord. Door de actieve opstelling van Navarro in deze periode en daarna, zijn ook de Nederlands-Spaanse betrekkingen zelf verder versterkt.

Grootofficier in de Orde van Oranje Nassau is de op één na hoogste onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau en tevens de hoogste onderscheiding die kan worden toegekend aan een buitenlandse staatssecretaris. Koninklijke onderscheidingen worden toegekend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse samenleving.