Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 26 februari 2008 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­
van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris J.W.F. Compagne.
1. Best.secr Openbare- en niet openbare Goedkeuring Akkoord. Besluitenlijst B&W-vergadering dd. 19 februari 2008

2. Best.secr Uitnodigingen: Beslissen wie gaat. a. weth. Dekkers gaat. a. receptie tgv 25-jarig jubileum Cloeck b. Weth. V.d. Berk en en Moedigh d.d. 1-3-2008; Dekkers gaan. b. Toneelvereniging Klavertje Vier tbv voorstelling d.d. 7-3-2008.

3. Best.secr Herinrichting trouwzaal. De raad voorstellen: Akkoord.
1. in te stemmen met een krediet ad 49.000,-- tbv de herinrichting van de trouwzaal;
2. de jaarlijkse last van dit krediet dekken uit de meeropbrengst van de trouwleges.


4. BEZ Wijzigingen Algemene Plaatselijke Instemmen met raadsvoorstel voor het aanpassen van de Akkoord. Verordening. APV.
5. BEZ-BV Beleidskader 2009 Veiligheidsregio + Het beleidskader van de veiligheidsregio voorleggen aan Akkoord. begrotingswijziging GHOR en Regionale de raad met het voorstel: Brandweer 2008. niet akkoord te gaan met het nu voorliggende beleidskader en de veiligheidsregio taak geven een oplossing te zoeken binnen de bestaande bezetting en middelen met uitzondering van:
1. de kosten voor het inrichten en in stand houden van het systeem van operationele informatievoorziening. De noodzaak hiervan volgt uit een inspectie van het Min. BZK (kosten 0,10 per inwoner);
2. de kosten voor de beleidsbijstellingen van de GHOR (kosten 0,152 per inwoner). Voorgesteld wordt derhalve voor slechts in te stemmen met de inflatiecorrectie en de kosten van de hierboven genoemde posten. Dit betekent een stijging met 0,559 per inwoner in 2009 tov de begroting 2008. De inwoner bijdrage voor Sint-Oedenrode stijgt daarmee met 9.503,-- naar een totaal van

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 26 februari 2008 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. 172.737,-- ( 10,16 per inwoner).


6. OSZ-PZ Opleidingsplan 2008. Instemmen met opleidingsplan 2008. Akkoord.
7. PBZ-BW Plaatsen vakwerkmast voor mobiele Bouwvergunning verlenen. Akkoord. telefonie (UMTS) aan de Vogelwikke.
8. PBZ-BW Verzoek medewerking te verlenen Verlenen van medewerking aan vrijstellingsprocedure art. Akkoord. middels art. 19, lid 3 aan bouw twee 19, lid 3 voor de bouw van een hooiberg op perceel bouwwerken in buitengebied. Bestseweg 3.
9. PBZ-BW Verkoop strook grond. Instemmen met de verkoop van een strook grond Oranje Akkoord. Nassaulaan 189 aan dhr. v.d. Vleuten.
10. PBZ-BW Verzoek om planschadevergoeding ex Planschadevergoeding conform het advies van SAOZ Akkoord. art. 49 WRO aan dhr. Bekkers, toekennen. betreffende Borchmolendijk 32, 34, 36/36A.

11. PBZ-BW RMB begrotingsuitgangspunten 2009. Akkoord met raadsvoorstel voor het instemmen en Akkoord. vaststellen van de begrotingsuitgangspunten van het RMB voor het jaar 2009.
12. PBZ-BW Brief DGS inzake verstrekken Brief voor kennisgeving aannemen. Brief beantwoorden. "detailinformatie" en uitvoeren motie welstand.

13. PBZ-WIZ Evaluatie invoering verstrekkingenbeleid 1. het evaluatieverslag invoering verstrekkingenbeleid Akkoord. WMO. WMO 2007 vaststellen; 2. de raad informeren over de evaluatie en de daaruit volgende verbeterpunten voor 2008.


14. PBZ-WIZ Regionale samenwerking 1. kennisnemen van het standpunt van het bestuur van 1,2 en 4 akkoord; Vluchtelingenwerk. de Stichting Vluchtelingenwerk Sint-oedenrode; 3. onder voorwaarden 2. in principe instemmen met de keuze van het bestuur akkoord. om aansluiting te zoeken bij de nieuwe regionale stichting Vluchtelingenwerk Oost-Brabant; 3. het bestuur van de plaatselijke stichting in kennis stellen van het besluit onder vermelding van de maximale subsidieverlening per jaar ad 33.100,--; 4. het bestuur adviseren om op basis van het onderpunt 3 gestelde de onderhandelingen te openen met regionale stichting Oost-Brabant over de fusering.


15. PBZ-WIZ Notitie activering en reïntegratie 1. instemmen met de richtinggevende notitie "Activering Akkoord. uitkeringsgerechtigden Sint-Oedenrode. en Uitstroom" via de methoden van een activerings- en re-integratieladder; 2. ter kennisname aanbieden aan de raad.

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 26 februari 2008 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting.
16. SLZ-EVO Sportnota. Instemmen met: 1 t/m 4 akkoord; 3. het uitvoeren van een (kwalitatieve) evaluatie van het 5. dekken uit de vrij staande sportbeleid tbv actualisatie van het huidige besteedbare reserve. sportbeleid; 4. het vervolg op de sportnota "Sportbeleid in beweging" inhoudelijk laten bepalen door de conclusies en aanbevelingen die zullen blijken uit de (kwalitatieve) evaluatie van het staande sportbeleid; 5. het vervolg op de sportnota opstellen in lijn van het EAP, met projectfiches; 6. het inschakelen van een extern bureau, nader te bepalen, zodat specifiek omschreven taken tbv het uitvoeren van de valuatie en het actualiseren van het beleid uitbesteed kunnen worden; 7. het bij de jaarrekening 2007 10.000,-- vanuit de post onderuitputting 2007 voor hetgeen genoemd onder punt 4 over te hevelen naar 2008 middels resultaatbestemming.
17. SLZ-IG Uitvoering dommelbrug, vervanging 1. instemmen met de vervanging van de Dommelbrug ter Akkoord. dommelbrug. plaatse van Odendael; 2. productieproces en bouwvergunningssprocedures gelijktijdig laten verlopen.
18. OSZ-FDZ Vernietiging archiefbescheiden. Instemmen met vernietiging archiefbescheiden conform Akkoord. vernietigingslijst 2008.
19. OSZ-JZ Uitspraak Rechtbank. Kennisnemen van de uitspraak van de rechtbank waarbij Akkoord. het beroep van dhr. en mevr. Verhagen, dhr. en mevr. Boudewijns en dhr. v. Genugten tegen het besluit tot niet handhavend optreden locatie Vresselseweg 6 (kampeerboerderij Bekkers) ongegrond is verklaard.
20. PBZ-BW Concept-planschade-advies dhr. Van SAOZ laten wegen geen op- en/of aanmerkingen te Akkoord. Heesch, Kerkdijk 7. hebben op het concept-advies (inhoudende afwijzen van het verzoek).
21. PBZ-WIZ Informatienotitie over hoofdlijnen Kennisnemen van de informatieve en richtinggevende Akkoord. nieuwe SW-verordeningen. notitie van de WSD inzake de vast te stellen verordeningen:
1. wachtlijstvolgorde;
2. cliëntenparticipatie;
3. persoonsgebonden budget.


22. PBZ-WIZ Inhoudelijk en financieel jaarverslag Voor kennisgeving aannemen. Akkoord. 2006 Steunpunt Mantelzorg Regio
Uden/Veghel.

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 26 februari 2008 PAGINA 4

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting.
23. PBZ-WIZ Subsidie vrijwilligerscentrale DE WIS. Voor 2008 een subsidie van 997,59 verlenen voor de Akkoord. uitvoering van mantelzorgdiensten.
24. SLZ-EVO Jaarrekening 2006 Roois Kultuur 1. instemmen met de jaarstukken van het RKK; Akkoord. Kontakt. 2. het subsidiebedrag voor 2006 definitief vaststellen op 9.685,--.
25. SLZ-IG (ver)plaatsen openbare verlichting Opdracht verlenen aan Gebr. Van der Steen voor het Akkoord. Deken van Erpstraat ikv aanleg (ver)plaatsen van de openbare verlichting in de Deken van parkeerroute. Erpstraat.