Politie Groningen

Donderdag 6 maart 2007

Provincie Groningen, 06-03-2008

Groningen: onder invloed tegen vrachtwagen

De politie heeft maandagmorgen in de Leeuwenburgstraat een 62-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man wilde zijn auto parkeren, maar reed tegen een geopende laadklep van een vrachtwagen. Hierdoor ontstond schade aan beide voertuigen. Agenten kwamen er al snel achter hoe het kwam dat de Stadjer tegen de vrachtwagen was gereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau bleek de man 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: winkeldief aangehouden

Een 40-jarige inwoonster uit Groningen is woensdagmiddag op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal op de Vismarkt. Medewerkers van een drogisterij zagen dat de vrouw zich opvallend gedroeg en spraken haar aan. In een geprepareerde boodschappentas had ze diverse cosmetica verborgen. De vrouw is overgedragen aan de politie en moest de tas inleveren. Ook kreeg ze een winkelverbod van een jaar. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Stadjer.

Groningen: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole in de wijk Beijum zijn woensdagmiddag zeven personen bekeurd. Vier automobilisten belden niet handsfree. Drie automobilisten droegen geen verkeersgordel toen ze werden gecontroleerd.

Tijdens een controle in Vinkhuizen zijn woensdagavond 15 bekeuringen uitgedeeld. Twaalf fietsers voerden geen verlichting. Een fietser reed door het rode verkeerslicht, een bromfietser had geen kenteken en een andere bromfietsbestuurder was niet verzekerd.

Groningen: oog-in-oog met inbreker

Een inwoonster van Groningen (22) kreeg woensdagmiddag de schrik van haar leven. Ze zat in haar woning op het Abel Tasmanplein toen plotseling een onbekende man bij haar in de kamer stond. De man verontschuldigde zich en zei dat hij te hard tegen de deur had geklopt en toen plotseling dwars door de deur ging. Inspectie leerde dat de deur ingetrapt was en dat de man vermoedelijk in wilde breken. Hij had niet verwacht dat er iemand binnen zou zijn. Na zijn excuses ging de man er haastig vandoor. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek.

Groningen minibike in beslag genomen

De politie heeft woensdagavond in Beijum een minibike in beslag genomen. Agenten werden gewaarschuwd dat enkele jongemannen met de minibike in de weer waren en dat er regelmatig overlast was. In de Amkemaheerd troffen de dienders enkele Stadjers met de mini-uitvoering van een crossmotor. Deze werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Tegen de 20-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leek: auto belandt op bult zand

Door nog onbekende oorzaak raakte een 36-jarige automobilist uit Winschoten woensdagmorgen op de autosnelweg A7 bij Leek de macht over het stuur kwijt. De auto kwam via de berm uiteindelijk in een bult zand tot stilstand. Twee passagiers, een 32-jarige inwoner van Hoogezand en een 27-jarige inwoner van Zuidwolde, werden met licht letsel in een ziekenhuis opgenomen. De auto raakte zwaar beschadigd. De verkeerspolitie onderzocht de toedracht van het ongeluk.

Hoogezand: autos total loss

Vier autos waren woensdagavond nagenoeg rijp voor de sloop nadat op de Troelstralaan in Hoogezand een 23-jarige automobilist uit Sappemeer de koers was kwijt geraakt. De man ramde drie geparkeerde autos waarna hij lopend naar huis vertrok. Daar werd hij even later door de politie aangetroffen. Een ademanalyse wees een promillage van 1.2 promille aan. Volgens de Sappemeerster had hij na het ongeluk tegen de schrik een borrel gedronken. s Mans rijbewijs is door de politie ingevorderd. Tegen de Sappemeerster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oude Pekela: inbraak in supermarkt

Bij een inbraak in een supermarkt aan De Helling in Oude Pekela is woensdagnacht een nog onbekende hoeveelheid rookwaar buitgemaakt. Van de zaak was de voordeur opengebroken. Binnen werden de kastjes met rookwaar geforceerd. De technische recherche stelt vandaag een nader onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 351, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Hooghoudstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 500, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.