Vesteda


Vesteda CEO Huub Smeets lid van Raad van Cultuur MAASTRICHT 6 maart 2008
P E R S BE R I C H T

Huub Smeets (60) is per 1 februari 2008 benoemd tot lid van de Raad voor Cultuur.

Het is de taak van de Raad voor Cultuur om de regering en beide kamers der Staten-Generaal te adviseren over algemeen bindende voorschriften of over het te voeren beleid van het Rijk op het terrein van cultuur. De Raad kan op uitdrukkelijke wens van de Tweede Kamer rechtstreeks adviseren aan alle departementen, gevraagd en ongevraagd.

De Raad voor Cultuur adviseert over meerdere sectoren: Amateurkunst en Cultuureducatie, Archieven, Musea, Monumenten en Archeologie, Landschapsarchitectuur, Architectuur en Stedenbouw, Beeldende Kunst en Vormgeving, Dans, Muziek en Muziektheater, Theater, Media, Film, Letteren en Bibliotheken.

De Raad bestaat uit negen leden, die afkomstig zijn uit de culturele sector, de media en de wetenschap. De voorzitter wordt voor vier jaar benoemd door de koningin en het kabinet, op voorstel van een onafhankelijke benoemingscommissie.

Smeets is sinds 2003 directievoorzitter en sinds 2006 CEO van Vesteda Groep. Hij was eerder directeur Stadsontwikkeling en Grondzaken in Maastricht. In deze functie was hij verantwoordelijk voor grootschalige projecten als Céramique. Smeets is daarnaast lid van de VROM-Raad en ontving de Vrije Pyramide 2002, de rijksprijs voor excellent opdrachtgeverschap.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Romain Groenen, woordvoerder Vesteda, (043) 329 66 66 / r.groenen@vesteda.com U kunt ook kijken op www.cultuur.nl.