Gemeente Rotterdam

Donderdag 6 maart gaat burgemeester Opstelten samen met wethouder Schrijer op werkbezoek naar IJsselmonde. Een Rotterdamse deelgemeente die de laatste tijd wordt geplaagd door overvallen. Pas nog is hier een snackbar overvallen.

Tijdens het werkbezoek krijgen ze eerst uitleg van de politie over het gebruikte toezichtmodel. Het model wordt vanaf nu extra ingezet in de winkelgebieden. Dit zal het toezicht vergroten en de overvallen moeten terugdringen.

Samen met een aantal toezichthouders van het gebied, maken ze daarna een wandeling door de winkelstraten. De burgemeester en wethouder brengen een bezoek aan snackbar Verhage, die onlangs slachtoffer was van een overval.

Winkelscan
Ook bezoeken ze een winkel waar de winkelstraatmanager bezig is met het afnemen van een winkelscan. Deze scan brengt aan het licht wat er verbeterd kan worden in de preventie rondom veiligheid en beveiliging. Fred Stuij, al 25 jaar een specialist op dit gebied, geeft een toelichting.

Alleen door effectieve samenwerking tussen de gemeente, de diensten, de politie en de ondernemers kan het probleem van de overvallen aangepakt worden.

Bron: Bestuursdienst, 06-03-2008