Waterschap Groot Salland

Kandidaat-bestuurders waterschap tonen volop interesse

Laatste wijziging: 6 maart 2008

Eerste voorlichtingsavond achter de rug, tweede volgt

De eerste informatieavond over de Waterschapsverkiezingen van het Waterschap Groot Salland is goed verlopen. Zo'n 20 geĂŻnteresseerde kandidaten lieten zich woensdag 5 maart voorlichten over het waterschap, de bestuurlijke organisatie, het verloop van de verkiezingen en de procedures om zich kandidaat te stellen voor een plek in het waterschapsbestuur. Dinsdag 11 maart wordt de tweede bijeenkomst gehouden.

Aanmelding voorlichtingsavond
Belangstellenden die deze tweede informatiebijeenkomst willen bijwonen, kunnen zich aanmelden op de website van het waterschap, www.wgs.nl/verkiezingen of telefonisch via telefoonnummer (038) 455 72 22. Aanmelding is echter niet verplicht.
De voorlichtingsavond wordt gehouden in het hoofdkantoor van het Waterschap Groot Salland, Dokter van Thienenweg 1 in Zwolle. Aanvang: 19.00 uur.

Waterschapsverkiezingen
Van 13 tot en met 25 november 2008 houden alle 26 waterschappen in Nederland gelijktijdig verkiezingen. Inwoners van West-Overijssel kiezen bij deze verkiezingen het Algemeen Bestuur van het Waterschap Groot Salland. Dit bestuur bestaat uit 25 zetels. Daarvan worden 8 zetels ingenomen door LTO Noord, het Bosschap en de Kamer van Koophandel. De overige 17 zetels verdelen de stemgerechtigde inwoners van West-Overijssel.

Kandidaten en lijsten
Net als bij gemeenteraadsverkiezingen moet een kandidaat voor de waterschapsverkiezingen op een lijst van een geregistreerde belangengroepering staan. Voorheen konden kandidaat-bestuurders op persoonlijke titel meedoen. Dit jaar gaat het anders; kandidaat-bestuurders moeten een `lijst' vormen (een soort partij) en een programma maken. Ook politieke partijen kunnen meedoen. Het systeem is daarmee vergelijkbaar met de gemeenteraad- en Tweede Kamer-verkiezingen. Belangengroeperingen die willen meedoen, kunnen zich registreren bij het stembureau van het waterschap. De datum vanaf wanneer registratie mogelijk is, is afhankelijk van wetgeving die op dit moment nog in procedure is. Tijdens de voorlichtingsavonden geeft het waterschap hierover meer informatie.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl