Nuon


* Nuon en ROC's stimuleren technici in spe

Nuon en ROC stimuleren technici in spe

06 mrt 2008 | Amsterdam Nuon en ROC's stimuleren technici in spe

Energieonderneming Nuon tekent vandaag een convenant met de ROC's in Amsterdam, Leiden, Heerhugowaard en Hoorn. Het convenant voorziet in het aanbod van stageplaatsen voor zowel MBO-studenten als docenten. De doelstelling is om beroepsonderwijs en praktijk nog beter op elkaar aan te laten sluiten en om meer jongeren te interesseren voor een loopbaan in de techniek.

In het convenant spreekt Nuon Netwerk Services af uitdagende stageplaatsen aan te bieden aan MBO-studenten elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Ook docenten en decanen krijgen de mogelijkheid om stage te lopen bij Nuon, om zo theorie en praktijk nog beter op elkaar af te kunnen stemmen. Ten slotte gaat Nuon gastcolleges verzorgen op de ROC's en wordt er gezamenlijk opgetrokken in de promotie van het vak techniek en de werving van nieuwe MBO-studenten.

Er is in Nederland een tekort aan goede technici. Met dit initiatief wil Nuon laten zien hoe leuk het is om in de energietechniek te werken. De samenwerkingsovereenkomst tussen Nuon en het ROC van Amsterdam, het ROC Leiden en het Horizon College draagt zo bij aan de kwaliteit van het beroepsonderwijs en een verbeterde duurzame aansluiting op de arbeidsmarkt.

Over Nuon

Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers 2,6 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening.

Met een omzet van 5,7 miljard euro in 2007 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden.

Meer informatie

Nuon Mediarelaties
Susanne Klawer, woordvoerder
Telefoon: 020 597 42 00
E-mail: mediarelaties@nuon.com